Dette er hennes 16. soloalbum i rekken, «Og så kom resten av livet». Selveste Kari Bremnes. Den nordnorske visesangeren er gjennomsyret etablert over det langstrakte land. Hvis man ikke har hørt om henne, må man enten vært døv eller i beste fall skrekkelig tunghørt. Med elleve rykende ferske låter presenterer Kari Bremnes her et personlig album, som hun gjennomfører på mesterlig vis.

Med sin tydelige klang åpner hun med låta «E du nord», som viser Bremnes i skjønn forening mellom tekst og melodi. En behagelig stemning hersker over skiva, der sang og melodi tidvis minner om joik. «Denne veien» viser artisten fra en lystig side. Derimot er det «Lysestake i Sannergata» og «Med sin nydelige kone» som peker seg ut som albumets klare høydepunkter, og oppleves som rolig og en anelse mørk. Men samtidig en fryd å høre på.

Med hennes levende røst og tydelige tilstedeværelse, driver Kari oss med på en reise gjennom hennes, som alltid, personlige tekster. Plata byr på en salig blanding av hviskende og fengende låter som fremføres i kjent stil av visesangeren fra Svolvær. Og det er kanskje akkurat denne skiva en burde høre av den nordnorske artisten hvis artistens musikalske materiale er ukjent. Gjennom «Og så kom resten av livet» viser Kari Bremnes at hun fortsatt er sulten på å vise seg fram i Musikk-Norge.

Albumet er knyttet sammen av ren musikalsk glede, samtidig som materialet i perioder minner mye om det hun har levert tidligere. Med det 16. soloalbumet i belte ville kanskje mange artister kastet inn håndkledet, men det er nok ikke tilfellet for Bremnes. Dama er kjent for å levere. Og det er ingen tvil om at hun gjør det atter en gang. Så det synger etter.