Terningkast 5: Kong Krohn

Artikkelen er over 11 år gammel

Det er en utbredt og fullstendig tullete misoppfatning at Michael Krohn ikke har levert sterke skiver siden Raga Rockers storhetstid.

DEL

Både soloskiva Fordi Du Fortjener Det (gitt ut under navnet Krohn & Co) og den forrige skiva til hans nye rockband Easy Riders er begge råsterke album som burde hylles for sitt innhold, og burde på alle tenkelige måter tas på ramme alvor. Vi har tross alt å gjøre med det største geniet i norsk rock, levende og døde inkludert. Ingen har på samme måte skildret det urbane norske med samme ekthet, råhet og presisjon som Michael Krohn. Som en slags norsk Iggy har han spyttet ut beinharde enderim med den mest markante og barske stemmen norsk rock noen gang har fostret, og det i en liga som på sitt beste tåler sammenligning med hva det enn måtte være av norsk poesi i etterkrigstid. Disse evnene er heller ikke noe som har dabbet av med årene, og denne nye skiva fra Easy Riders føyer seg dermed fint inn i rekka av Krohns uhyre viktige bidrag til rocken i landet.

Låter som Tidløs, Nå Kommer Straffen, Lille Venn og ikke minst den direkte magiske Så Sliten (som har noe veldig Kjøtts Se & Hør over seg) stiller seg uten problemer rygg mot rygg til flere av Raga Rockers innertiere, og når låtene i tillegg er pakket inn så utrolig smakfullt som det gitarist og produsent Johnny Skalleberg her har gjort, er det bare å klappe av begeistring. I tillegg låter hele bandet utrolig stramt og sprudlende, og det fungerer nok også som en superb motivasjon til originalbesetningen av Raga Rockers som nå legger siste hånd på det nye albumet til nettopp Raga.

Nå synes jeg hele denne debatten om hvilket språk norske artister bruker er fryktelig irrelevant, men når det kommer til norsk rock på norsk, er det ingen som når Krohn til skosålen. Fans av Joachim Nielsen får ha meg foreløpig unnskyldt. I hvert fall hvis de kjøper denne skiva.

Når det kommer til norsk rock på norsk, er det ingen som når Krohn til skosålen.

Artikkeltags