Terningkast 5: Groovy aggresjon

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

LAMB OF GOD «Resolution»

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Om metalåret 2012 lever opp til sin fantastiske start skal det bli litt av en fest fram til rakettene fyker til værs om elleve måneder. Eller er det kanskje soundtracket til den mayaspådde acopalypsen vi opplever Lamb Of God står i hvert fall ikke mye tilbake for vårt eget Nekromantheon, og bidrar sterkt til min eufori.

Bandet har vist en stigende formkurve, og med det sjuende forsøket leverer de sitt hittil beste album. Sørstatsrockerne har aldri vært spesielt opptatt av trender og har holdt seg til sin mer klassiske tilnærming til sjangeren hele veien. På Resolution fortsetter de å kombinere groove metal med elementer fra den moderne metalcoren. I illsinte Randy Blythe har de en av de tøffeste metalvokalistene i bransjen, og det var vel bare et spørsmål om tid før de virkelig skulle ta steget helt opp.

Mange mener nok at de gjorde det allerede med grammy-nominerte Wrath i 2009, men her klarer de å fange meg helt inn. Virginia-kvintetten er den naturlige arvtakeren og har endelig opparbeidet seg til å bli et perfekt substitutt for oss som savner Pantera. De har også klart kunststykket å lage catchy refrenger uten at Blythe trenger skifter over til emosjonell cleanvokal. Sjekk bare ut The Undertow.

Artikkeltags