Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 3Fint, men ikke så mye mer

Artikkelen er over 9 år gammel

VIOLET ROAD «Violet Road»

Violet Road har bygget seg opp et solid rykte i Tromsø som et av byens mest populære liveband. Skal man booke noen som man vet trekker folk, er Violet Road et sikkert kort. På plate overbeviser de allikevel ikke i like stor grad. Der de på scenen framstår både sjarmerende og trygge, er Violet Road på plate langt mer ordinært. Plata, som er bandets andre, består av elleve låter som alle er velproduserte, godt spilt og toppet med kraftig og tiltalende vokal.

Men så går Violet Road i samme fellen som andre inne pop/rock-sjangeren. Det blir for glatt og polert. Det er lite på plata som beviser overfor lytteren at Violet Road har noe ekstra, noe annet. Låtene er iblant catchy, alltid elegante og innimellom også både energiske og fine. Plata er radiovennlig, men byr ikke på særlige utfordringer for lytteren, noe jeg synes er viktig. Man har lov til å kreve at lytteren skal jobbe litt også.

Men misforstå meg ikke. Her finnes gode låter. Når bandet spiller på folkperspektivet i musikken er de på sitt aller sterkeste. Upbeat-låta Dead Man Walking er en av platas beste. Den flørter med countrysjangeren og gamle westernfilmer, og er den første av flere gode låter som løfter albumet mot slutten. Det er ikke tvil om at både Rundberg-brødrene og Kjetil Holmstad-Solberg har de riktige verktøyene og det riktige utgangspunktet, der popteften utgjør en stor del.

Det hadde vært gøy å sett hva de hadde fått til hadde de turt å leke seg mer, sluppet seg løs og beveget seg utenfor «flinkispop»-rammene som det virker som de er fanget innenfor nå. Kanskje har de holdt på så lenge at de har gått over på autopilot? Kanskje kan de dette litt for godt? Teknisk godt håndarbeid er dessverre ikke det samme som interessant musikk.

Til neste plate håper jeg Violet Road har beveget seg ut fra komfortsonen, ut fra sjangeren de kan så godt og inn i noe som gir mer tyggemotstand og som dermed også er mer spennende. De trenger ikke miste seg selv og sin personlighet oppi det hele. De trenger bare å lage noe som varer.