- Det har vært topp stemning på alle kanter

FULLT: Det var mye folk og godt humør på Rock Mot Rus.

FULLT: Det var mye folk og godt humør på Rock Mot Rus. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Rock Mot Rus ble suksess

DEL

Fra fredag ettermiddag og helt inn i søndagsnatta sto musikken og stemninga i taket på Rock Mot Rus.

Det var Bodø-artisten Lamark som åpnet festivalen fredag. Og i løpet av kvelden sto Kaveh, Sondre Justad, Donkeyboy, Izabell, Kakkmaddafakka og Approaching Pluto på scenen.

– Det gikk strålende, sier en fornøyd festivalsjef Kristin Krey til Nordlys.

– Fra da alt ble ordent på fredagen, føler jeg det har gått bra. Det har vært topp stemning på alle kanter, sier Krey.

33. utgave av Rock Mot Rus hadde et variert program. Da siste artist gikk av scenen fredag, begynte Rockemønstringa.

– Det var om lag 40 band som spilte. Så juryen lyttet på musikk fra klokka ett natt til lørdag og til litt over elleve lørdag formiddag. De spilte gjennom hele natta frem til formiddagen. Etter det har vi også hatt akustiske innslag fra Rockemønstringband i kantina.

SLITEN OG FORNØYD: Festivalsjef Kristin Krey sier Rock Mot Rus 2015 gikk strålende. Foto: Vikanfoto, Per-Erik Larsen

Variert program

Første artist ut på scenen lørdag kveld var Resirkulert fra Storfjord.

– Det er utrolig dyktige ungdommer. Så fortsatte vi med Blomst, et punkband fra Trondheim, og gikk over i Vederkast fra Tromsø som også består av to Andøygutta – de spilte sin første Vederkast-konsert på Rock Mot Rus. Så var det Bloodlights, og helt til slutt svenske Adept, som kommer nesten rett fra Asia-turné, sier Krey.

– Det har vært et veldig variert program, både på headlinerne og blant rockemønstringa, forteller hun.

Til tross for at svært mange tok turen til festivalen, har ikke Krey hørt om noen utenommusikalske hendelser i løpet av helga som gikk.

– Vi har nulltoleranse på rus, så der kjører vi stikkprøver og har vakthold som følger med, sier hun.

Heave Blood & Die fra Tromsø stakk av med seieren i Rockemønstringa. De får spille på Buktafestivalen i Tromsø og Arronnesrocken i Alta. Nummer to ble Virkelig fra Bodø, og nummer Lut fra Tromsø ble nummer tre i mønstringa.

Flytrøbbel

Festivalen gikk som smurt, men det var ikke en selvfølge. To av hovedartistene ble rammet av flykaoset som herjet på Gardermoen ved inngangen til palmehelga.

– Vi måtte chartre fly for å hente Izabell og Kakkmaddafakka som satt fast i Bergen. Vi hadde ei stund avskrevet det helt, men med fulle fly nordover uansett var alternativet å hente andre på en annen måte. Da ble det chartring. Så har jeg to staute rock mot rus-veteraner som har startet kronerulling. Å chartre er ikke billig. På Facebook strømmer det stadig på med firma og privatpersoner som vil støtte oss. Det er vi utrolig glad for, sier Krey.

– Vi var rimelig kokt i toppen, men jeg er så imponert over de folkene jeg har rundt meg og hvor gode de er å få ting løst, sier hun. 

Sliten

Festivalsjefen er sliten og klar for påskeferie etter to begivenhetsrike døgn. Men det er ikke over enda.

– Nå er det full aktivitet på idrettshallen og skolen og alle overnattingssteder. Det skal være strøket. Ting skal på plass og det skal vaskes og i det hele tatt. Jeg skal på jobb i morgen og samle trådene. Og ta påskeferie med mindre rot, sier Krey.

Neste års festival er allerede et tema.

– Bookingsjefen vår er allerede i gang med planleggingen til 2016. Det kommer om mulig til å bli enda bedre enn årets festival, og vi skal forsøke å øke antall band i rockemønstringa, sier Krey.

Artikkeltags