Terningkast 4: Behagelig avslappet King Midas

GYLDNE?ØYEBLIKK:?Kong Midas var kongen i gresk mytologi som fikk alt  han tok i til å bli til gull. Bandet med samme navn har med plata «Rosso» skapt noen gyldne popøyeblikk, men gull er det dessverre ikke.

GYLDNE?ØYEBLIKK:?Kong Midas var kongen i gresk mytologi som fikk alt han tok i til å bli til gull. Bandet med samme navn har med plata «Rosso» skapt noen gyldne popøyeblikk, men gull er det dessverre ikke.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

KING MIDAS «Rosso»

DEL

King Midas er tilbake igjen. Igjen, fordi dette tross alt er bandet som har uoffisiell norgesrekord i tittelen «det nye store». Dessverre ble ikke historien om King Midas helt som mange hadde forventet. Verken Romeo Turn (2003), The Jaguars (2005) eller Sorry (2007), bandets mer åpenbare forsøk på å erobre musikkverden, ga det store gjennombruddet en tilnærmet samlet bransje forventet.

Til sammenlikning er Rosso, Oslo-kvintettens nye plate, behagelig avslappet. King Midas anno 2013 virker ikke lenger like preget av hype, store plateselskap og i overkant store personlige ambisjoner. Resultatet er ei plate med flere fine øyeblikk. Låter som Coloursound og Snow gir, i kjent King Midas-stil, popnikk tilbake til 80-tallet, Bryan Ferry og David Bowies snart ihjelrefererte Berlin-periode.

Motpolen er bandets mer eksperimentelle side, med åpningssporet A Ship Glides Through the Night som dens fremste eksponent. Separat funker det helt fint; problemet er at King Midas ikke evner å forene de to utrykkene i tilstrekkelig grad. Poplåtene som danner platas sentrum, forblir dermed gode, men ikke noe mer.

[...] bandet som har uoffisiell norgesrekord i tittelen «det nye store»

Artikkeltags