Terningkast 4: Bare tidvis magisk

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Springsteen er tilbake med The E Street Band; en begivenhet i seg selv, og i særdeleshet når han later til å være i så god form som han vært i det siste. Hans Pete Seeger-sessions var en fest på både skive og i konsertsammenheng, og når førstesingelen «Radio Nowhere» var så ekstremt lovende, er det ikke fritt for at «Magic» er et album man har rukket å få relativt høye forventninger til. I så måte er skiva en bitte liten skuffelse, men det er likevel masse gull å hente her.

Den starter med et smell og allerede nevnte «Radio Nowhere» før den sklir over i flere litt forglemmelige rocklåter som gir meg assosiasjoner fra «Lucky Town/Human Touch»-skivene, en langt fra god attest. Så begynner godsakene å strymja på. «Girls In Their Summer Clothes» er det som burde vært årets soundtrack til den nordnorske sommeren; en aldeles fantastisk og storslått låt med kraftige popelementer og et klassisk E Street-uttrykk.

Tittelsporet er mollstemt og vakker låt i arven etter «The Ghost Of Tom Joad» og på «Last To Die» kliner han til med en knallsterk, superfengende (og en tanke småsvulstig) antikrigslåt som likevel låter en tanke mer subtil enn mye av det George Bush-er-en-skikkelig-dumming-gnålet man i dag blir overlesset med i rocken. Avslutningssporet «Terry's Song» er en nedstrippet, vakker, rørende og nesten «Nebraska»-aktig hyllest til Springsteens avdøde venn og samarbeidspartner Terry Magovern.

Springsteen og hans E Street Band har med «Magic» levert et noe ujevnt, men på alle måter solid album, som likevel ikke når helt opp til forventningene, til tross for leveranser av flere låter jeg nå føler sterkt for å se live. Er det noen som har en billett til konserten i Oslo Spektrum 4.desember? I så fall er det bare å ringe. Jeg lover å bli kjempeglad!

Artikkeltags