Museene i Tromsø nærmer seg åpning

Norges arktiske universitetsmuseum og Polarmuseet godkjent av kommuneoverlegen.

DEL

Kommuneoverlegen i Tromsø har godkjent at museene kan sette i gang en gradvis åpning for publikum. Det planlegges for åpning 1. juni.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan åpne publikumsdelen av våre museer igjen etter å ha holdt stengt i mer enn to måneder. Nå ser alle de ansatte fram til å ønske publikum velkommen tilbake, sier direktør Lena Aarekol i en pressemelding.

Smitteverntiltak

Norges arktiske universitetsmuseum og Polarmuseet har gjort risikovurdering, og utarbeidet en rekke smitteverntiltak. Blant annet er det satt maks antall for hvor mange som kan besøke museene samtidig, renholdet forsterkes og stasjoner for hånddesinfikasjon.

I tillegg tilrettelegges det for at publikum skal holde avstand til hverandre, samtidig fjernes løse gjenstander som flere av de besøkende kan ta på i løpet av en dag.

– I tillegg gjelder selvsagt vanlige smittevernregler – syke personer skal holde seg hjemme, man må holde minst én meters avstand til hverandre og praktisere god hånd- og hostehygiene, sier Aarekol i pressemeldingen.

Alle smitteverntiltak til tross – publikum inviteres igjen til å ta med feriegjester eller legge familiesøndagene til museene hvor de kan se nordnorsk og høypolar historie.

Risikovurdering

Det var etter en risikovurdering av universitetsdirektøren at publikumsdelen av museene ble stengt 12. mars. Det ble gjort som et forebyggende tiltak mot smittespredning av koronaviruset, covid-19. Museenes øvrige virksomhet (forskning, samling og forvaltning) har ikke vært stengt.

– Vi har brukt tida godt i perioden har vi holdt stengt. En av våre utstillinger er revet og vi er godt i gang med grunnarbeidet til en ny utstilling som skal åpne til høsten. Vi jobber også med en ny språkutstilling og en kartutstilling, sier Lena Aarekol og legger til:

– Vi jobber på spreng, men alt blir ikke klart til gjenåpningen. Nå gleder vi oss mest av alt til å se publikum igjen i våre utstillingslokaler!

Artikkeltags