Seks tusen grunner til at du ikke kan kjøre fra Tromsøya til fastlandet i morgen kveld

KLAR FOR LØPSFEST: Daglig leder i MSM, Nils I. Hætta (f.v), ordfører Kristin Røymo og styreleder i MSM, Karl-Johan Jakola håper på over seks tusen deltakere under årets MSM.

KLAR FOR LØPSFEST: Daglig leder i MSM, Nils I. Hætta (f.v), ordfører Kristin Røymo og styreleder i MSM, Karl-Johan Jakola håper på over seks tusen deltakere under årets MSM. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Løpefesten gjør at det vil det være umulig å komme seg fra Tromsøya til fastlandet i 45 minutter lørdag.

DEL

Lørdag arrangeres Midnight Sun Marathon for 28.gang i Tromsø. Løpsfesten har allerede påmeldt 4.872 løpere, og håper å bryte den magiske grensen med over seks tusen deltakere.

I fjor var de kun 26 løpere fra å nå målet.

– Vi vet at 90 prosent av deltakere på barneløpet melder seg på i dag og i morgen, så jeg håper det raser inn med unger på Rådhuset fremover, smiler daglig leder Nils I. Hætta.

MSM samler deltakere fra 67 nasjoner, og to tusen tilreisende kommer utenfra for å delta.

– Vi fyller 22 fly med tilreisende, og 80 prosent av de som deltar på helmaraton kommer utenfra Tromsø, sier Hætta.

Løpet vil naturligvis prege trafikkbildet i Tromsø i morgen, der sentrum i hovedsak vil være stengt for privatbiler fra tidlig ettermiddag til sent på kveld.

Starten på helmaraton 20.30 vil begrense trafikken enda mer, og i en periode vil det ikke være mulig å komme seg fra fastlandet og Tromsdalen til Tromsøya.

– Det som kanskje kan bli problematisk for noen er at vi stenger Tromsøbrua i en periode på 45 minutter i forbindelse med starten. Det skjer samtidig som tunnelen er stengt, og det gjør at det ikke går an å komme seg fra fastlandet til Tromsøya i den perioden, sier Jan Schjetlein i MSM-ledelsen.

– Vi stenger brua kvart over åtte, for å være sikker på at den er fri for biler når løpet starter og løperne passerer. Så fort de siste løperne har løpt over brua vil den åpnes for trafikk igjen, noe som vil ta cirka 30 minutter, sier Schjetlein, som påpeker at det vil være en rekke trafikkvakter i aksjon langs løypa under løpet.

Trafikkutfordringene lever ordfører Kristin Røymo godt med.

– Jeg vil gratulere MSM med over hundre tusen deltakere i løpet av sine 28 år. MSM betyr enormt for Tromsø, det samler tromsøværingene og bringer mange mennesker til byen. Det er en fantastisk løpsfest, med 600 frivillige i aksjon, og over 800 i løpet av året. Det er formidabelt, sier Røymo.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken