Stian Kristoffersen (29) fra Salangen i Troms er omsider ferdig med sin stamcellebehandling i Mexico.

Nordlys har tidligere omtalt multippel sklerose-diagnosen (MS) til den tidligere fotballspilleren, og kronerullingen han satte i gang som på svært kort tid sørget for å samle inn den halve millionen kroner han trengte for å prøve den omdiskuterte behandlingen i utlandet.

Når det hele nå er unnagjort, kom det en lettelsens melding fra 29-åringen på hans Facebook-gruppe «Stian vs. MS-monsteret».

«Ja, vi e faktisk ferdig, alt som skal inn e inne og alt som skal ut e ute! Sørga for å slå MS'n ekstra hardt, før eg sparka den ned i den dypeste kloakken i Puebla! Tru meg, dit vil ingen! Vi sees aldri igjen», skriver han blant annet.

– Frykter litt for hverdagen

Han understreker at ingenting kan regnes som helt sikkert etter behandlingen, noe han også utdyper overfor Nordlys.

– Per nå er formen min veldig bra. Så lenge jeg holder meg i ro, så er det ingenting som tyder på at jeg har vært gjennom behandlinga. Det er nesten litt skummelt. Men jeg fikk senest i går kjenne at kroppen ikke er helt på nett. Vi tok oss en 3-4 kilometer lang gåtur til en park, turen gikk fint, men etterpå var jeg helt fullstendig tom, forteller Kristoffersen.

– Jeg frykter litt for hverdagen nå, da jeg vet det blir vanskelig å sette på bremsene. Men jeg har snakket med mange som har vært gjennom det samme, og rådet som går igjen er tålmodighet. Jeg vil oppleve opp- og nedturer, og det er helt normalt, legger han til.

I tillegg til en usikkerhet knyttet til om muligheten for tilbakefall er redusert eller ikke og bivirkninger som kan slå inn, må han finne ut av hvordan han får en etterbehandling. På Facebook-siden sin hevder han at Universitetssykehuset Nord-Norge ikke vil tilby dette. Da kan alternativene være å søke til utlandet igjen, gavmilde givere eller gå inn i en diskusjon med sykehuset.

Før han onsdag kveld starter på hjemreisen til Tromsø er det spesielt én ting han ser frem til.

– Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem til guttungen og samboeren, og å komme i gang med livet igjen uten alt stresset med behandlingen hengende over seg, sier Kristoffersen.

Takker sine velgjørere

Ukene han har hatt i Mexico mener han knapt kunne gått bedre for seg.

– Oppholdet her nede har vært over all forventning. Jeg har følt meg godt ivaretatt allerede fra vi kom ut fra tollen på flyplassen. Der sto logistikkfirmaet klar til å hjelpe oss med alt, og siden har de fulgt oss hele veien. Om vi har hatt rolige dager i leiligheten, så har de sittet klar utenfor i bilen. Bare i tilfelle vi trengte hjelp til noe eller ble dårlige.

(Saken fortsetter under bildet.)

 

– Fra klinikken har vi også hatt nærmest daglig oppfølging. Alt har gått helt etter planen og vært gjennomført veldig profesjonelt. Trygghet for oss har absolutt vært en prioritet hos dem, mener Stian Kristoffersen.

I sin avslutningsbeskjed på Facebook passer han igjen på å takke alle som sto for den enormt raskt gjennomførte kronerullinga som sikret turen til Mexico:

«Kan ikkje få sagt det nok! Tusentusen takk til alle som har gjort dettan mulig og alle som har fulgt med og støtta underveis. Dokker e fantastisk!»