Gå til sidens hovedinnhold

Stopper flere fartssyndere

Artikkelen er over 11 år gammel

Og nå starter «høysesongen» for råkjørerne.

(Siste)

Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark har aldri før tatt så mange førerkort som i fjor. Da ble 311 førerkort beslaglagt. Nå kan det gå mot ny rekord.

– Så langt i år har vi beslaglagt rundt 20 prosent flere førerkort enn på samme tid i fjor. I tillegg har det vært betydelig flere forelegg i år, de fleste på grunn av for høy fart, sier distriktsleder Geir Marthinsen i UP for Troms og Finnmark til Nordlys.

Nytt beslag mandag

Så sent som mandag morgen ble det «født» en ny fotgjenger. Vedkommende ble tatt i Nordkjosbotn med en fart 87 km/t i en 60-sone.

– Flere var på nippet til å miste lappen i samme kontroll, sier Marthinsen.

Og nå starter den verste perioden på veiene, ifølge UP-sjefen.

– Det er dessverre ei kjensgjerning at fra nå av og ut september, blir det gjort desidert flest førerkortbeslag her nord. Og det er på denne tida vi har flest alvorlige ulykker med hardt skadde og drepte, sier Marthinsen.

Skal være gledesdreper

Han har ingen god forklaring på at farta øker når temperaturene stiger.

– Om folk lar seg inspirere av godt vær eller at de endelig har fått på sommerdekkene, vet jeg ikke. Men det er dessverre realitetene.

– Hvordan møter UP dette?

– Vi håper vi kan bli en gledesdreper, i den forstand at vi skal ha kontrollvirksomhet så ofte vi kan. Vi skal være mest på de trafikkerte strekningene, men vi skal også være på de uventede stedene. (ANB)