Knut-Kristian Strømholt fra Tromsø har i natt kjørt den lange veien nordover fra Verdal mot Tromsø. Midt i Nordland støtte han på problemer da europaveien ikke var brøytet. Strømholt forteller at mellom klokken 24 og 06.30 var det ikke en eneste brøytebil å se på veien.

– Bildene jeg har tatt viser hvor ille det har vært. Det ser ut som jeg har kjørt av veien, men jeg har faktisk brøytet veien og vært helt nede i 10 kilometer i timen, sier Strømholt.

Purret på

Når Nordlys kommer i kontakt med Strømholt mandags morgen, befinner han seg på Saltfjellet.

– Nå kjører jeg i kolonne over Saltfjellet, og ligger bak hele tre brøytebiler, men sånn har det ikke vært hele natta, sier han.

Strømholt så seg nødt til å ta kontakt med Statens vegvesen i natt for å etterlyse brøyting.

– De fortalte at de også har ringt entreprenøren for å purre på. De kunne ikke skjønne hvorfor det ikke var brøytet.

Mot et stup

Like nord for Mo i Rana fikk Strømholt stoppet. Da så han ingen annen utvei enn å vente på første brøytebil før han kjørte videre.

– Dette er det værste føret jeg har kjørt på de siste 10 årene. Også før Mo i Rana var det ille, sier Strømholt.

Han forteller at han møtte på en bil og en fører omlag en halvtime før Mo i Rana. Bilen hadde fått sleng på sørpa og kjørt mot et stup.

– Bilen hadde stoppet mot et tre. Jeg stoppet og snakket med sjåføren som fortalte at han hadde mistet kontroll på sørpa, selv om han hadde holdt kun 50 kilometer i timen, sier Strømholt.

Selv har han fått en liten skade på frontfangeren på bilen, men vet ikke om han får erstattet det.

– Jeg har jo selv valgt å kjøre på dette føret, så det spørs, sier han.