– Ford er eneste mulighet

Petter Solberg.

Petter Solberg. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Petter Solberg tar farvel med Citroën etter årets rallysesong.

DEL

(Siste) Tre sesonger etter at han satte seg bak rattet i en Citroën for første gang i rally-VM, er en epoke over for spydebergingen. Noen avtale for neste sesong er ikke i mål, men det synes hundre prosent sikkert at Citroën ikke blir løsningen.

I stedet innser Solberg at hans eneste sjanse ligger hos sin tidligere våpendrager Malcolm Wilson. 12 år er gått siden Ford-sjefen ga en purung Solberg sjansen i VM-sirkuset på en treårskontrakt.

– Én sjanse

Samarbeidet varte imidlertid bare i halvannen sesong – da ferden gikk videre til Subaru for Solberg. Nå kan imidlertid østfoldingen være på vei tilbake på Malcolm Wilsons lag.

– Jeg har én sjanse med tanke på neste år, og det er med Malcolm, sier Solberg til britiske Motorsport News.

37-åringen har de siste tre sesongene stilt til start i rally-VM med sitt eget privatlag. Det har kostet verdensmesteren fra 2003 dyrt, og noen ny sesong i samme stil kommer ikke på tale.

– Jeg ønsker ikke å stille med privatlag mer, fastslår Solberg kategorisk.

Dermed må han sette sin lit til at en avtale med Ford lar seg gjennomføre.

Klar for showløp

Før han kommer så langt skal imidlertid karrieren som Citroën-fører avsluttes. Det skjer i den tradisjonsrike konkurransen under Bologna Motor Show denne helgen.

For ett år siden kjørte Solberg inn til andreplass i den meget showpregede seansen – og også denne gangen får han hard konkurranse. Både Jari-Matti Latvala (Ford) og Kris Meeke (Mini) har meldt sin ankomst.

Roadracing-stjernen Andrea Dovizioso og motocross-verdensmester Tony Cairoli skal også delta. (ANB)

Artikkeltags