Fallet i oljeprisene har sørget for at drivstoff er billigere enn det har vært på lenge.

Men da vår leser kom tilbake senere på ettermiddagen, var prisen en helt annen. I løpet av noen timer hadde den steget med 2,74 kroner literen, og bensinen hadde gått opp over 3 kroner!

– Jeg ble litt paff, sier eikværingen.

MANDAG KLOKKEN 12.00

Han er ikke en eneste som reagerer på de svingende prisene på diesel og bensin. Men faktum er at du skal være nøye med hvilke tidspunkt du parkerer foran pumpene, om du ønsker lavest mulig pris.

– Det er slik at listeprisene justeres hver mandag klokken 12.00. Derfor er det mange som justerer prisene sine da. Lokal konkurranse avgjøre gjerne hvor mye, forteller Brooms bilekspert, Benny Christensen.

Avhengig av hvor mange bensinstasjoner som finnes i nærheten av hverandre, pågår gjerne priskrigen friskt utover i uka.

LAVERE OG LAVERE

– Etterhert som uka går, blir prisene dermed lavere og lavere. Og du har mest å spare på å fylle full tank enten søndag kveld eller mandag morgen, sier Broom-Benny.

Det er med andre ord ingen tvil om at det er mye penger å spare på å følge med, og fylle tanken når prisen er lavest.

Hvis du for eksempel skal fylle 60 liter bensin, var det over 180 kroner å spare på å gjøre det tidlig mandag, i stedet for på ettermiddag samme dag.

– Systemet er vel egentlig litt merkelig. Men sånn har det vært i mange år nå, og en del begynner nok å bli veldig godt kjent med hvordan en skal sikre seg det billigste drivstoffet, tror Benny.

IKKE BARE DRIVSTOFF

I tillegg til selve drivstoffet, blir det stadig mer viktig for bensinstasjonene å tjene penger på salg av andre varer.

– Mat, bilvask, diverse rekvisita og kaffe, er en viktig del av det totale inntektsbildet. En bensinstasjon er ikke lenger hva det var for noen år siden, da det gjerne også var et verksted i tilknytning. Da kunne en få hjelp til en del tekniske ting også. Men det var i gamle dager, smiler Benny.

Artikkelen er først publisert på broom.no.