Klubben har vært ledet av Eggen og Høgmo. Nå skal Morten trene den gamle storheten tilbake mot toppen

NY KLUBB: Morten Giæver blir spillende assistenttrener i den tradisjonsrike klubben Moss FK, som ble norsk seriemester i 1987. Nå spiller klubben på nivå fire.

NY KLUBB: Morten Giæver blir spillende assistenttrener i den tradisjonsrike klubben Moss FK, som ble norsk seriemester i 1987. Nå spiller klubben på nivå fire. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Morten Giæver blir spillende assistenttrener i Moss FK.

DEL
 

Tromsømannen Morten Giæver er klar for Moss FK. 34-åringen, som har spilt for TIL, TUIL og Skarp i Tromsø, i tillegg til Bærum, Sarpsborg og Ull/Kisa, blir spillende assistenttrener i klubben.

Giæver var i dialog med TUIL om en mulig overgang foran 2017-sesongen, men nå har han tatt sitt valg og blir på Østlandet.

– Det er en kjempemulighet for meg å starte en mulig trenerkarriere. Nå får jeg lære av en ung og ambisiøs hovedtrener, og samtidig være med å bygge opp Moss igjen. Det er en klubb med stolt historie, og en stor klubb i norsk historie. De spilte jo mot Real Madrid i serievinnercupen i 1988. Nå begynner man litt fra «scratch», og det kan være bra, sier Morten Giæver til Nordlys.

Var i TUIL-dialog

Han snakket med TUIL om en retur.

– Vi snakket litt av og på over noen måneder. Det var absolutt konkret, men det ble ikke noe denne gangen. Jeg har et godt forhold til TUIL, og døra er aldri lukket helt der for min del. Nå håper jeg de gjør en god sesong i 1.divisjon i år, sier Giæver.

Hovedtrener i Moss,  Ole Martin Nesselquist, er strålende fornøyd med overgangen.

–  Først og fremst er jeg veldig glad for å få med meg Morten som assistenttrener. Jeg har alltid sagt at det er viktig for meg å ha personer med toppspillererfaring rundt, når jeg selv mangler dette. Morten er en fotballklok person, som vil bidra med masse kompetanse i hverdagen. Når vi i tillegg får med en god spiller, er dette utelukkende positivt. Dette er en optimal løsning for Moss FK på nåværende tidspunkt, sier Nesselquist til klubbens hjemmeside.

Meritterte trenere

Moss ble seriemester på øverste norske nivå så sent som i 1987. Da ble klubben trent av legenden Nils Arne Eggen.

Giævers treneransvar i klubben føyer han pent inn i rekka med navns som Per-Mathias Høgmo, Arne Erlandsen, Knut Tørum, Knut-Torbjørn Eggen, Geir Bakke, Rune Tangen, Erik Brakstad, Erik Holtan, Mike Speight, Thor Thodesen og Einar Jan Aas, som alle er markante fotballprofiler som har trent klubben tidligere.

I 2017 spiller klubben på nivå 4, i den nye regionsligaen.

 

Artikkeltags