Politiet etter mopedaksjonen: - Har mye større risiko for å bli hardt skadd eller drept i trafikken.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flere saker kan havne i retten og på rullebladet.

DEL

Politioverbetjent Steinar Aas Andersen ved Alta lensmannskontor forklarer at bakgrunnen for kontrollen var den senere tids hendelser hvor politiet har fått en rekke meldinger om hensynsløs og farlig kjøring av førere av moped, lettmotorsykler og ATV'er. 

– Politiet har over lengre tid forsøkt å stanse denne kjøringen og kontrollere på ordinært vis. Men førerne har ofte stukket og gjort alt for å unngå å bli kontrollert. Det har dermed oppstått farlige situasjoner som kunne rammet både førerne eller uskyldige forbipasserende. Derfor valgte vi å ta en samlet kontroll mens mopedene sto trygt parkert utenfor skolen, og dermed unngikk farlige situasjoner, sier Andersen i en pressemelding fra Politiet.

LES OGSÅ: 38 mopeder avskiltet. 30 av dem låses inn i denne containeren

Omfattende aksjon

Ifølge Andersen deltok 10 politibetjenter i kontrollen, sammen med tre betjenter fra Statens vegvesen.

– Politiet har ønsket å løse forholdene med forenklet forelegg, blant annet for å unngå at de unge førerne får dette på rullebladet.

LES OGSÅ: Politiet har beslaglagt 14 mopeder i Alta

LES OGSÅ: Politiansatt brakk armen da han grep inn på fritidien

Det ble til sammen kontrollert 45 kjøretøy under aksjonen. Til sammen 38 av disse ble avskiltet.

STÅR I KLAGESTORM: Seksjonsleder Steinar Aas Andersen erklærer "krig" mot Moped-mafiaen etter at det flommer over med klager fra publikum om uvettig mopedkjøring i Alta.

STÅR I KLAGESTORM: Seksjonsleder Steinar Aas Andersen erklærer "krig" mot Moped-mafiaen etter at det flommer over med klager fra publikum om uvettig mopedkjøring i Alta. Foto:

– Det ble skrevet ut 28 forenklede forelegg, hvor 16 av disse hadde to overtredelser (trimmet moped og feilpassert skilt). Fem førere ville ikke vedta det forenklede forelegget og disse forholdene vil bli anmeldt. Det ble også gjort midlertidig beslag av ett førerkort, sier Andersen.

30 av kjøretøyene ble tatt inn av politiet.

– Eierne av disse vil bli tilskrevet med et forhåndsvarsel om bruksforbud og forvaring. Den enkelte eier vil bli gitt anledning til å komme med en uttalelse i anledning saken før vedtaket fattes, sier Andersen, og legger til:

– Politiet håper inderlig at førerne tenker over sin adferd og endrer den. Fører av moped og lettmotorsykler har mye større risiko for å bli hardt skadd eller drept i trafikken.

LES OGSÅ: Her terger de bilistene ved å kjøre rundt og rundt: – Vi gjør sånn for å skape bilkø og for å vise oss fram

Artikkeltags