Gå til sidens hovedinnhold

Får skryt fra humorkongen: - Den beste revyen jeg har sett

Artikkelen er over 5 år gammel

Finn Arve Sørbøe er søkkimponert over Kvaløyungdommen.

Det var fullt hus og stinn brakke, da Monkeyrevyen hadde premiere ondsdag kveld. Blant publikum i salen, satt en av byens mest kjente humorister. Finn Arve Sørbøe var søkkimponert over innsatsen ungdommen har lagt ned.

- De er så flink til å snakke om ting. De tar for seg tema som homofili og likeverd, Trumph sin fremferd i USA, og de gjør det på en reflektert og fin måte. De fanger opp ting i tiden, og pakker det inn i god humor, sier Sørbøe.

Sosialt prosjekt

Han mener dagens unge viser lovende takter, og var ikke selv like scenevant på samme alder.

- På denne alderen var jeg ikke begynt engang, jeg var langt eldre da jeg begynt eå fuske i faget. Men det er godt å se at verden har gått fremover, og det er artig å se hvor profesjonelt de gjør det. Scene, lyd og hele apparatet rundt - det er imponerende.

Som far ser han også hvordan skolerevyen skaper samhold og engasjement i skolen.

- Det er et fantastisk sosialt prosjekt. De fleste  kommer hit fordi man har barn som er med, slik som jeg, eller fordi har en tilknytning til skolen. Men dette er jo noe som foregår på mange skoler i byen, og som veldig mange elever og foreldre har glede av.

- Og dommen?

- Denne revyen var virkelig noe av det beste jeg har sett. Jeg tror faktisk ikke jeg har sett en bedre.

Tinderfavoritt

Blant publikum var også fedrene Øyvind Roland Persson og Yngve Olsen. Også de lar seg imponere av kreativ og engasjert ungdom.

- Jeg synes den var utrolig bra. Nå er nok ikke vi helt objektiv, siden vi begge har døtre på scenen, men det er virkelig imponerende hva de får til, sier Persson.

At de siste ukene før forestilling har tatt på, merker man også som foreldre, kan Yngve Olsen bekrefte.

- De har stått på, og jobbet med dette nesten dag og natt. Det har vært fem intense uker, men du verden så flinke de er.

- Hva var det beste nummeret?

- Det er vanskelig å trekke frem et, men de holder en fin tråd gjennom hele forestillingen. Hvis jeg skal velge meg et nummer, må det kanskje bli Tinder-sketsjen.

Kommentarer til denne saken