To elger igjen på Tromsøya - er sett i Alfheim-området

ELGKAOS: Elg og tettbebygde Tromsøya var ingen god kombinasjon søndag. En av de tre elgene ble så skremt av folkemengden som skulle på TIL-kamp, at dyret løp rett inn i denne bilen på Alfheim.

ELGKAOS: Elg og tettbebygde Tromsøya var ingen god kombinasjon søndag. En av de tre elgene ble så skremt av folkemengden som skulle på TIL-kamp, at dyret løp rett inn i denne bilen på Alfheim. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Folk som ville ta bilder skapte problemer for elg i Tromsdalen.

DEL

Av de tre elgene som har befunnet seg på Tromsøya siden før helga, er det nå to igjen.

Den tredje skapte tendeser til kaos på E8, hvor politiet dirigerte trafikken for å få elgen trygt over veien og opp i skogen.

Einar Mellomgård, leder for ettersøksringen til Viltnenmda i Tromsø, forteller at de to elgene som er igjen på øya i kveld er observert i området rundt Alfheim.

- Det er en okse, trolig på 2,5 år, som har svømt fra Sør-Tromsøya og over til Tromsdalen. Trolig er det da en ku og en kalv som er igjen på Tromsøya, og de er i kveld sett i Alfheim-området, sier Mellomgord til Nordlys klokken 20.20.

Forstyrret elgen

Elgen som svømte over til Tromsdalen ble stående lenge i fjæra på fastlandssiden.

Årsaken var ifølge Mellomgård at skuelystne samlet seg overfor elgen for å ta bildet av den.

- Man kan jo forstå at folk får lyst til å ta bilde av elgen, og kanskje spesielt turister. Men de har forstyrret elgen, slik at den ikke kom seg over E8 på første forsøket. Nå har vi fått hjulpet den over i samarbeid med politiet, sier Mellomgård.

Han forteller at også svømmeturen over sundet var preget av skuelystne.

- Det var en båt som svirret rundt elgen, noe som forstyrret den. Vi fryktet en stund for hvordan det ville gå, siden det er så mye strøm i sundet. Vi var også redde for om det skulle komme en hurtigbåt forbi, fordi disse lager ganske skumle understrømmer, sier Mellomgård.

- Hold dere unna

Mellomgård forteller at det trolig er elgkua som knuste fronruta og panseret til en bil som sto parkert utenfor Alfheim svømmehall under søndagens TIL-kamp mot Molde.

- Trolig har dyret blitt skremt av folkemengdene rundt Alfheim, begynt og løpe og truffet bilen. Den har nok sklidd over panseret, men dyret er så tungt at en frontrute har lite å stille opp med, sier Mellomgård.

Han håper nå at de to siste elgene kommer seg trygt over til fastlandet i løpet av natten.

- Om folk ser de, må de la dyrene få være i fred. For at de skal komme seg av øya, må det ikke være noen form for aktivitet rundt dem. Forhåpentligvis hiver elgene seg på sjøen i natt, og kommer seg ut av byen, sier Mellomgård.

Om du kommer over elgene på Tromsøya, tar vi gjerne i mot tips på tips@nordlys.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken