Gå til sidens hovedinnhold

Wathne: - Kvalmende. Hinsides. Umenneskelig

Artikkelen er over 2 år gammel

NETTAVISEN: Brann ble gitt en gavepakke av Sandefjord søndag ettermiddag, da tabelljumboen holdt til uavgjort mot Rosenborg på Lerkendal. For å ta to poeng innpå serielederen måtte det bergenske laget vinne over Lillestrøm på Brann stadion.  

Brann tok ledelsen mot Lillestrøm etter en drøy time søndag kveld, på Brann stadion. Ledelsen skulle dog ikke vare lenge, da Kristoffer Ødemarksbakken utlignet 15 minutter før slutt for bortelaget.

Dermed endte det med poengdeling mellom lagene på Brann stadion. Hjemmelaget klarte med andre ord ikke å ta vare på den gylne muligheten, til å ta innpå Rosenborg i ligaen. Bergenslaget ligger fortsatt fire poeng bak trønderlaget. 

Lillestrøm på sin side beveget seg fra 14.- til 13.-plass i Eliteserien og er dermed over play-off-plassen på tabellen. 

LSK-fansen med banner

Det kokte på sosiale medier under Brann-kampen, da LSK-fansen hadde tatt med et banner på Brann stadion, hvor det stod «Mind the gap». Et uttrykk som gjerne brukes ved avganger på tog-, eller T-bane-stasjoner.  

Flere brukere på Twitter reagerer kraftig på banneret, da det ble forbundet med Brann-supporteren som måtte amputere sin venstre fot, for en drøy måned siden, etter å ha havnet under en T-banevogn, ved Nationaltheatret. Ulykken skjedde før Brann skulle møte Vålerenga i Oslo. 

Logoen som brukes på banneret kan også forbinde med undergrunnsbane-logoene som brukes i London.

Eurosport-reporter, Jonas Bergh-Johnsen, spurte LSK-kaptein, Frode Kippe og trener Jörgen Lennartsson, om banneret etter oppgjøret. De valgte begge å ta avstand fra situasjonen og ville heller fokusere på søndagens kamp.

- Det har jeg ikke tenkt på. Det er tragisk hele greia, jeg har ikke tenkt noe over det, sa Frode Kippe etter kampen. 

Som tidligere nevnt har flere personer reagert på banneret og skrevet om det på nettstedet, Twitter. Tidligere TV 2-journalist, Davy Wathne, er en av de som har reagert sterkest.

Det har vært et stor fokus på bannere som er tatt med av fans på stadioner i Eliteseriekamper denne sesongen. I flere situasjoner har det omhandlet fans som har tatt med seg bannere på hjemme- eller bortekamper mot Molde.

Forrige serierunde ble Rosenborg-fans nektet å ta med et voldtekts-forebyggende banner på Aker stadion. 

- Saft suse for et mål

Første omgang var preget av mange Brann-spillere som var klar over alvorets stund. Brann kom til flere målsjanser, men klarte ikke å få noen skudd på mål.

Brann tok raskt styringen i andre omgang. Etter 64 spilte minutter skulle hjemmelaget endelig få uttelling, etter å ha presset Lillestrøm tilbake i banen over en lenger periode. Gilbert Koomson fant medspiller, Tajio teniste inne i feltet med et lavt innlegg, som høyrebacken nærmest lobbet i lengste hjørne. 

- Saft suse for et mål, utbrøt Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre, fra kommentatorboksen. 

Likevel ville det seg ikke for Brann. Innbytter Kristoffer Ødemarksbakken tok vare på sjansen i feltet på en dødball og sikret et livsviktig poeng for LSK med drøye ti minutter igjen av kampen.

Brann hadde sjansen til å knappe innpå Rosenborg også i forrige serierunde da trønderne tapte mot Molde, men heller ikke da klarte Lars Arne Nilsens menn å ta vare på gavepakken. Brann tapte 1-2 mot Tromsø.  

Kommentarer til denne saken