Noe har skjedd med Netflix-kontoen din: Det kan være dårlig nytt

NY REGEL: Netflix kan avslutte abonnementet ditt hvis du bruker tjenesten «feil». Foto:  MONTASJE (NETFLIX/TEKNOFIL.NO)

NY REGEL: Netflix kan avslutte abonnementet ditt hvis du bruker tjenesten «feil». Foto: MONTASJE (NETFLIX/TEKNOFIL.NO)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I påsken gjorde Netflix en bitteliten oppdatering, som trolig gikk de aller fleste forbi, skriver teknofil.no.

Denne gangen kan imidlertid den tilsynelatende lille oppdateringen få store konsekvenser. Nå setter nemlig Netflix foten ned for bruk av VPN, melder Reddit-brukeren CrypticCraig.

Strenge brukervillkår

VPN kan brukes til mye rart, men for Netflix-brukere blir det stort sett brukt til å komme seg rundt regionale sperrer, slik at man får et større utvalg av filmer og TV-serier. Senest i januar sa Netflix at de ikke ville blokkere brukere som benyttet seg av VPN.

I deres nye brukervilkår står det nå at de benytter seg av ulike løsninger for å verifisere hvor brukere befinner seg, og at de har rett til å kansellere abonnementet til brukere som benytter seg av tjenesten på ulovlige måter.

Du kan lese de nye brukervilkårene hos Netflix, eller utdrag fra de to hovedpunktene under:

Punkt 6 C:

  • Du kan kun se filmer eller TV-serier via Netflix-tjenesten i det landet der du registrerte kontoen din, og kun i områder hvor vi tilbyr tjenestene våre og har lisensiert disse filmene eller TV-seriene. Innholdet som er tilgjengelig for visning vil variere etter geografisk område. Netflix vil bruke teknologiske løsninger for å verifisere din geografiske plassering.

Punkt 6 H:

  • Vi kan avslutte eller begrense bruken din av tjenesten vår uten kompensasjon eller varsel om du etter vår vurdering (i) overtrer noen av disse vilkår for bruk eller (ii) bruker tjenesten på en ulovlig eller upassende måte.

Ikke så farlig

Selv om de nye brukervilkårene åpner opp for at Netflix kan stenge ute VPN-brukere, er det ikke sikkert at det vil skje. For bare en uke siden gikk Netflix ut og sa at de ønsket å bryte ned landegrensene og lansere en global versjon av streamingtjenesten sin. Da omtalte de VPN-brukere som et veldig lite problem, sammenlignet med de som driver med piratkopiering:

- VPN-greia er bare en liten bisetning i forhold til piratkopiering. Piratkopiering er det virkelige problemet rundt omkring i verden, uttalte Netflix-sjefen Reed Hastings.

Om reglene i brukervilkårene blir håndhevet av Netflix, får vi bare vente og se. Vi vet heller ikke om dette også gjelder DNS-tjenester som Unblock-us, eller om det bare gjelder VPN-tjenester, ettersom det er det Netflix har nevnt spesifikt.

Artikkeltags