Gå til sidens hovedinnhold

«Mo» er klar for TIL: – Dette er jo rimelig surrealistisk

Artikkelen er over 1 år gammel

Mohammed Ahamed Jama (34) trodde han fikk en tulletelefon fra Gaute Ugelstad Helstrup. Nå er drømmecomebacket et faktum.

Etter en årrekke i TUIL valgte spissen å gi seg som daværende kaptein i klubben etter 2018-sesongen, en sesong som nesten endte med kvalifiseringsspill om opprykk til eliteserien.

2019 ble tilbragt i barndomsklubben Krokelvdalen i 4. divisjon, etter at et treningsopphold med TIL forrige vinter ikke endte med tilbud om kontrakt.

Nå er «Mo» virkelig inne i TIL-varmen igjen, i klubben han også spilte for fra 2009 til 2012. Han trodde først at TILs nye trener Gaute Ugelstad Helstrup fleipet da han ringte og ville ha sin tidligere TUIL-elev på trening på Alfheim, men det var ingen spøk.

Fikk ja hjemme og fra arbeidsgiver

Søndag kom 34-åringen inn i treningskampen mot Stjørdals-Blink, og skaffet nesten umiddelbart TIL straffesparket som ga det andre målet i 2-0-seieren.

Etter kampen ble det klart at TIL og Ahamed Jama skulle gå rett i forhandlinger om kontrakt mandag, og der har alt falt kjapt på plass.

Den rutinerte spissen og småbarnsfaren har også fått en velsignelse på hjemmebane, og ting har løst seg med arbeidsgiveren NAV.

Dermed kan Mohammed Ahamed Jama igjen kalle seg TIL-spiller, i hvert fall de nærmeste månedene. Kontrakten går ut 2020-sesongen.

– Dette er jo rimelig surrealistisk, sier Ahamed Jama til Nordlys etter tirsdagens trening på Alfheim.

– For to uker siden spilte jeg i 4. divisjon og hadde sivil jobb, og alt så ut som om det skulle være sånn de neste årene. Det er en siste dans, sier 34-åringen videre og smiler.


– Hadde ikke skrevet under på en treårskontrakt

Noe mer enn det knappe halvåret 2020-sesongen varer tror han ikke det blir.

– Nei, nei, nei! Jeg hadde ikke skrevet under på en treårskontrakt, for å si det sånn. Nå skal vi bare ha det artig ut året, sier Ahamed Jama.

– Hva om det går kjempebra for din del og blir opprykk til eliteserien ... ?

– Jeg tviler sterkt uansett. Jeg har to kids på 1 og 3 som tar mye tid, og det er fullt kaos hver dag – og jeg har jobb ved siden av – så nei, jeg tror ikke det.

Ahamed Jama skal fortsette som veileder på NAV mens han spiller for TIL, men da i en sterkt redusert stillingsprosent.

Les også

På vei bort fra TIL

Azemi på plass

34-åringen vil gi enda bedre dekning på topp for TIL i forsøket på å rykke opp til eliteserien.

Søndag ble det også offisielt klart at Fitim Azemi (27) kommer inn på lån fra Stabæk med en opsjon på kjøp etter sesongen.

Azemi landet i Tromsø mandag ettermiddag og var på plass da TIL trente på Alfheim tirsdag. Der så det ut til at Azemi går rett inn fra start i fredagens Nordlys-sendte generalprøve borte mot Ull/Kisa.

– «Mo» er en lagspiller med stor L. Han er flink til å gjøre sine medspillere bedre. I tillegg er han en smart spiss som kjenner OBOS-ligaen veldig godt. Det blir veldig fint å få «Mo» inn i gruppa, sier TIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup i klubbens pressemelding, der Ahamed Jama selv runder av:

– Det her blir rått!

Kommentarer til denne saken