To kinesiske turister er innlagt på sykehuset i Ivalo med influensasymptomer. Det undersøkes nå om de kan være smittet av coronaviruset. Det melder den finske nyhetskanalen finske Yle.

De to personene skal ha blitt dårlig og oppsøkt lege. Svar på om de to har fått viruset kommer i kveld, skriver Yle.

Overfor Dagbladet bekrefter infeksjonsoverlege Markku Broas ved Lappland sentralsykehus i Rovaniemi at en familie på tre reiste sammen fra Kirkenes til Nord-Finland.

– De kom til Norge fra Wuhan for to dager siden. Det er en familie på tre, sier han til avisa.

Ingen ved UNN

Et utbrudd av et hittil ukjent coronavirus startet i desember i fjor i byen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina.

Ifølge Folkehelseinstituttet gir sykdommen i mange tilfeller mild sykdom, men det rapporteres også om dødsfall.

Smittevernoverlege ved UNN, Torni Myrbakk, sier til Nordlys at man ikke har mistanke om noen tilfeller av smitte med det nye coronaviruset ved sykehuset.

– Vi har rutiner på plass dersom vi skulle mistenke smitte ved sykehuset. Utover det henviser vi til at Folkehelseinstituttet har kommet med oppdaterte anbefalinger, sier hun.

– Ta det med ro

Folk i Nord-Norge har ingen grunn til å frykte et utbrudd av viruset, mener Myrbakk.

– Folkehelseinstituttet presiserer at man må ha vært i Hubei-provinsen eller i nær kontakt med folk som har mistenkt eller påvist infeksjon med viruset før man er i fare for å bli smittet.

Symptomene ved smitte av det nye coronoviruset er lik vanlig sesonginfluensa og forkjølelsesinfeksjon. Smittevernoverlegen påpeker at sesonginfluensaen per nå utgjør en større trussel mot befolkningen i Nord-Norge enn coronaviruset.

– Folk her i regionen kan foreløpig ta det helt med ro.