Politiet bryter inn: Krever at Greenpeace-skip fjernes

AKSJON: Greenpeace-skipet «Arctic Sunrise» har fått pålegg fra politiet i Troms om å fjerne seg fra sikkerhetssonen rundt oljeriggen «Songa Enabler». Her fra en tidligere aksjon på Gemini Nord-feltet i Barentshavet.

AKSJON: Greenpeace-skipet «Arctic Sunrise» har fått pålegg fra politiet i Troms om å fjerne seg fra sikkerhetssonen rundt oljeriggen «Songa Enabler». Her fra en tidligere aksjon på Gemini Nord-feltet i Barentshavet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Greenpeace protesterer mot boreriggen «Songa Enabler». Nå krever politiet at de fjerner seg.

DEL

Det opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

- Politiet har gitt Greenpeace-skipet «Arctic Sunrise» med tilhørende småbåter og mannskap pålegg om å fjerne seg fra sikkerhetssonen rundt boreriggen «Songa Enabler», skriver Astrid Nilsen, fungerende politimester i Troms.

Truer med Kystvakten

Norske myndigheter har gitt Statoil tillatelse til leteboring i det aktuelle området, som ligger ved Korpfjell i Barentshavet, heter det i pressemeldingen.

Aktivistene til Greenpeace er imidlertid til hinder for boringen og til tross for at «Songa Enabler» har bedt de om å flytte seg ut av sikkerhetssonen, har de så langt ikke etterkommet påleggene.

- Dette er i strid med norske interesser etter petroleumsloven, skriver Nilsen i pressemeldingen.

Videre trues aktivistene med at de vil bli fjernet med bistand fra Kystvakten, dersom de ikke etterkommer politiets pålegg.

Varslet aksjoner

Nordlys har flere ganger i sommer omtalt «Arctic Sunrise», som i juli lå til kai i Tromsø i forbindelse med en aksjon i Gemini Nord-feltet i Barentshavet. I den forbindelse varslet Greenpeace aksjon mot nettopp «Songa Enabler».

- «Songa Enabler», som vi aksjonerte mot da riggen forlot Tromsø, skal bore lenger nord mot iskanten enn noen gang tidligere og svært nært sårbare fuglekolonier på Bjørnøya, uttalte Truls Gulowsen, leder for Greenpeace Norge, til Nordlys i midten av juli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken