Selger spiller for 35 mill. – Norø Ingebrigtsen nærmer seg overgang til Sverige

PÅ VEI BORT?: IFK Göteborg har lagt inn et nytt bud på Mikael Norø Ingebrigtsen, og nå er TIL villige til å forhandle. Trolig forsvinner TIL-stjernen til Sverige i løpet av kort tid.

PÅ VEI BORT?: IFK Göteborg har lagt inn et nytt bud på Mikael Norø Ingebrigtsen, og nå er TIL villige til å forhandle. Trolig forsvinner TIL-stjernen til Sverige i løpet av kort tid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

IFK Göteborg er i ferd med å få en fyldigere bankkonto, og har lagt inn et nytt bud på TILs Mikael Norø Ingebrigtsen (21).

DEL

Den svenske klubben skal ha lagt inn et nytt bud på TILs kantspiller – noe iTromsø meldte først mandag.

Budet er Nordlys også kjent med, og det skal være så pass brukbart at TIL er villig til å gå i dialog med den gamle storklubben om spilleren som nylig takket nei til å forlenge TIL-kontrakten som går ut til sommeren.

Etter det Nordlys erfarer er IFK Göteborg villig til å betale 1,6 millioner kroner for Norø Ingebrigtsen i første omgang. Deretter skal TIL få en stor andel av en videre overgangssum dersom spilleren blir solgt fra Göteborg i fremtiden.

TIL skal til sommeren ha krav på en utdanningskompensasjon som er på rundt 3,7 millioner kroner, men de skal være villige til å diskutere pris på dette stadiet. Til sommeren har heller ikke TIL krav på noen videresalgsprosent.

Svenskene er i ferd med å få penger å handle for. Den 19-årige keeperen Pontus Dahlberg skal være enig med den engelske Premier League-klubben Watford om en femårsavtale, og en overgang skal gi svenskene rundt 35 millioner kroner.

Kjenner til budet

Etter det Nordlys forstår, skal det nye budet ha kommet i løpet av helga. Mandags morgen dro sportsdirektør Svein-Morten Johansen hjem fra Tyrkia.

Riktig nok var det planlagt at Johansen skulle dra hjem tidligere fra kampleiren. Nå får TILs sportsdirektør muligheten til å diskutere saken med styret i klubben.

IFK Göteborg reiser onsdag på treningsleir til Murcia i Spania, og det er sannsynlig at de ønsker å kunne få noe på plass slik at Ingebrigtsen kan bli med dit. TIL møter på sin side Rubin Kazan i Tyrkia torsdag.

– Hvor lenge blir du i Tyrkia, Norø Ingebrigtsen?

– Per i dag har jeg kontrakt med TIL, sier han.

Samtidig bekrefter Ingebrigtsen at han kjenner til det nye budet.

– Men så veldig mye mer vet jeg ikke. Det er agenten min (Mike Kjølø) som tar seg av den saken.

Ikke forhandlet kontrakt

Norø Ingebrigtsen innrømmer at han er smigret over interessen fra IFK Göteborg.

– Det beviser vel at man har gjort noe rett på banen. Ut over det gjør jeg meg ikke mange tanker, fortsetter unggutten.

Den svenske klubben skal ha signalisert at de ønsker med Norø Ingebrigtsen til treningsleiren de skal ha i Spania fra 31. januar (førstkommende onsdag). 21-åringen vet ikke om det er aktuelt å reise rett til Spania dersom en overgang skulle gå i orden.

– Det er noe vi må se på.

Han sier også at totalpakken er viktig når han skal ta den endelige avgjørelsen. Blant de tingene som blir viktig er posisjonen og rollen han får i klubben.

– Göteborg er en historisk klubb og det er en stor klubb i Skandinavia. Det frister helt klart, sier TIL-profilen.

Norø Ingebrigtsen har ikke vært i kontakt med den svenske klubben. Han har heller ikke forhandlet ferdig den personlige kontrakten.

– Foreløpig er det kun klubbene som er i dialog, påpeker Mikael Norø Ingebrigtsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken