Fikk 224.000 kroner i dagpenger han ikke skulle hatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Hevdet han aldri hadde til hensikt å jukse til seg penger.

DEL

En mann i 30-årene er i Senja tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel for grovt uaktsomt bedrageri etter at han over en periode på to år mottok dagpenger som permittert i en større bedrift, og ikke meldte fra til NAV om at han hadde andre arbeidsforhold han tjente penger på.

Mannen erkjente at han hadde opptrådt grovt uaktsomt, men benektet at han hadde gjort det med hensikt for å oppnå en uberettiget vinning.

Ble trodd av flertallet

Retten var delt i synet på om mannen hadde snytt NAV med vilje eller ikke, men flertallet kom til at det var bedrageriet uaktsomt. Likevel får han skarp kritikk i dommen.

«Det må sterkt bebreides han at han ikke har sørget for å sette seg inn i reglene til tross for at han på søknadsskjemaet har signert på at han har mottatt og lest informasjonsskriv, herunder at han plikter å melde ifra om endringer, samt at han ikke har opplyst om andre arbeidsforhold. Hans manglende opplysning til NAV er sterkt klanderverdig», heter det.

– Burde ha forstått

Retten mener også at mannen burde ha forstått at han fikk mer penger enn det han skulle.

«På bakgrunn av de store månedlige summene han har fått utbetalt fra både NAV og arbeidsgivere, burde han også forstått at han mottok penger han ikke hadde krav på, og dette skyldes at NAV var villedet».

Artikkeltags