Har du opplevd seksuell trakassering eller maktmisbruk? Fortell oss din historie - helt anonymt

OPPLEVD TRAKASSERING? Nordlys-redaktør Sissel Wessel-Hansen oppfordrer folk om å fortelle sine historier i vår anonyme undersøkelse.

OPPLEVD TRAKASSERING? Nordlys-redaktør Sissel Wessel-Hansen oppfordrer folk om å fortelle sine historier i vår anonyme undersøkelse. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordlys skal sammen med en rekke av Amedias 63 lokalaviser og Nettavisen få fram folkets metoo-historier.

DEL

På kvinnedagen ønsker Nordlys å få frem omfanget av #metoo i Tromsø, Troms og landet forøvrig.

De siste månedene har #metoo-kampanjen bredt om seg og blitt et globalt fenomen.

Foreløpig har #metoo i Norge stort sett dreid seg om noen få bransjer og involvert det øvre sjikt i samfunns- og næringsliv.

Så langt har metoo-historiene i mediene stort sett handlet om politikere, mediefolk og skuespillere.

Vi tror seksuell trakassering på arbeidsplassen ikke er begrenset til disse områdene. Vi tror trakassering, overgreo og maktmisbruk skjer i alle bransjer, yrker og kriker og kroker av vårt samfunn.

Fortell din historie - anonymt

Vi ønsker å få frem folkets metoo-historier. Hva med den nærgående barsjefen, den klåfingrete salgsleder, eller den kvinnelige økonomisjefen som stadig trår over sine ansattes intimgrenser?

Derfor har vi opprettet en helt anonym spørreundersøkelse for å samle inn folk sine historier om upassende atferd, maktmisbruk og seksuell trakassering.

– Vi ønsker at leserne skal dele sine metoo-historier. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, men man er også velkommen til å kontakte en av Nordlys journalister hvis man ønsker det, sier Nordlys-redaktør Sissel Wessel-Hansen.

Her kan delta - helt anonymt - i undersøkelsen. Ikke en gang vi i Nordlys vil vite hvem som svarer på undersøkelsen.

Trakassering på dagsorden

Til tross for et enormt fokus på seksuell trakassering de siste månedene kan definisjonen på #metoo fortsatt være uklar for mange.

– Med metoo mener vi at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet og støtter andre som har opplevd det samme, forklarer redaktør Wessel-Hansen.

I forkant av kvinnedagen 8. mars vil vi presentere resultatene fra Nordlys' undersøkelse og dermed også omfanget av #metoo i Norge.

– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Å gjøre Norge bedre. Å markere en felles parole på den viktige kvinnedagen. Vi skal rett og slett speile #metoo slik det oppleves i vårt dekningsområde og i Norge forøvrig. Jeg håper leserne deler sine historier, sier Wessel-Hansen.

Artikkeltags