Her ligger lavtrykkene i kø: – God gammeldags sørvestlig kuling og regn

I KØ: Lavtrykkene står i kø og vil prege været neste uke, melder Meteorologisk institutt. Grafikk: Meteorologisk institutt

I KØ: Lavtrykkene står i kø og vil prege været neste uke, melder Meteorologisk institutt. Grafikk: Meteorologisk institutt

Denne uka blir været stort sett bra. Så blir det verre. Mye verre.

DEL

– Ser vi ei uke fremover i tid, så kommer det et skikkelig væromslag, med mildvær, kuling og regn, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Ola Bakke Aashamar.

– Det blir en god gammeldags sørvestlig kuling som kommer opp fra nordlandskysten med regn. Selv om prognosene er noe usikre så langt frem i tid, er det et tydelig lavtrykk som er på vei, sier han.

I dag, mandag, er det også meldt mye vind utover dagen.

– Det ligger et lite lavtrykk utenfor kysten av Troms i dag, som kommer innover i løpet av kvelden. Da vil det blåse opp til kuling, kan hende stiv kuling på kysten og sluddbyger, sier Aashamar.

Men fra og med i morgen tirsdag blir det kaldere og bedre.

– Lavtrykket dør ut og vinden dreier over på nordøstlig. Slik vil været holde seg ut uka og helga, med noen lette snøbyger. Men så kommer det altså et værskifte med mild luft og fire-fem plussgrader, kuling og regn, sier Aashamar.

– Hvor lenge vil mildværet vare?

– Det er vanskelig å si. Prognosene er usikre så langt frem i tid, sier meteorologen.

Artikkeltags