– Det vil fortsette med mye vær og vind de neste dagene, og nedbøren vil falle som regn, så det blir utrivelig vær, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl på Meteorologisk institutt.

– Søndag blir det mildt og da vil det nedbøren falle som regn i lavlandet. Mandag kveld og natt til tirsdag ser det imidlertid ut som temperaturen vil synke, og da kan det komme som sludd eller snø, sier hun.

Blir kaldere

Utover uken vil også vinden roe seg. Søndag og mandag er det ventet liten kuling fra en sørlig eller sørvestlig retning. Mot helgen vil vinden roe seg til en frisk eller lett bris med vekslende vindretning.

Både tirsdag og onsdag vil det komme en del nedbør, men det er også muligheter for glimt av sol mellom bygene disse dagene.

– Samtidig vil temperaturen synke og mot slutten av uken ser det ut som vi går mot et kjøligere vær med mindre nedbør og nedbøren vil da falle som snø.

(Saken fortsetter under bilde)

Økt snøskredfare

Mildværet de siste dagene har ført til at faregraden for snøskred i Troms har blitt satt opp fra 3 til 4, som betyr stor snøskredfare.

– Nå øker temperaturene kraftig, og det kommer mye regn. Vi har et dårlig utgangspunkt, med vedvarende ustabilt snødekke, forklarer Emma Julseth Barfod, vaktleder på snøskredvarslingen hos NVE.