Regn, grått og plussgrader. Det er meldingen fra meteorolog Dina Stabell ved Meteorologisk institutt Vervarslinga for Nord-Norge om værprognosene for Tromsø og Troms de kommende dagene.

– Det begynner å bli ganske mildt, og det kommer til å fortsette fremover mot helga. Det blir stort sett plussgrader, opp mot fire grader, sier Stabell.

Det som kan skape trøbbel i trafikken er regnprognosene.

– Det kommer en del regn fra i dag onsdag. Det er ikke voldsomme mengder nedbør, men slik situasjonen er nå med plussgrader, er at bakken er kald, og regnet fryser til is når det treffer bakken, sier meteorologen.

Derfor advarer de bilister og trafikkanter i hele Troms.

– Vi har sendt ut gult farevarsel på grunn av ising på vegene. Det er viktig å holde seg ajour med vegvesenets oppdateringer, og for de som går er det greit å ta frem broddene nå, sier Stabell.

Hun har dårlige nyheter til de som er på jakt etter vinterferiesol i dagene fremover.

– Det er vanskelig å si, men det ser ganske grått ut. Det blir ganske mildt og vått i dagene fremover, før det skal bli kjøligere til helgen, sier Dina Stabell.

Varsom.no melder om betydelig skredfare i Troms i dagene som kommer.

De skriver følgende om disse områdene.

Tromsø: Det finnes svake lag i snødekket som kan påvirkes av en skiløper eller skuter der snødekket er tynt. Fjernutløsning av skred er mulig.

Balsfjord: Unngå skredterreng. Store skred kan gå på vedvarande svake lag.

Lyngen: Det finnes svake lag i snødekket som kan påvirkes av en skiløper eller skuter der snødekket er tynt. Fjernutløsning av skred er mulig.

Senja: Faren øker når regnet kommer. Unngå potensielle løsneområder og utløpsområder for skred. Høyere til fjells vil det legge seg opp ustabile flak i leområder.