– Det blir skikkelig ruskevær

PÅ VEI: Et kraftig lavtrykk kommer inn fra Island. Det er ventet å treffe Troms torsdag og vil føre til snø, regn og liten storm

PÅ VEI: Et kraftig lavtrykk kommer inn fra Island. Det er ventet å treffe Troms torsdag og vil føre til snø, regn og liten storm Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Påskestemning erstattes av regn, vind og plussgrader.

DEL

Nord-Norge står overfor et skikkelig væromslag, etter en lang periode med relativt stabil kulde, moderat nedbør og flotte skiforhold – ja, tilnærmet påskestemning.

Fra torsdag av er situasjonen en annen.

– I dag er det ikke så aller verst, men i morgen kommer det inn et kraftig lavtrykk fra Island. Det starter med snø og sørlig kuling i Troms, men på ettermiddagen blir det sørvestlig liten storm og regnbyger i ytre strøk. Kanskje til og med på innlandet, sier Ola Krogsæter, meteorolog hos StormGeo.

Vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt har nå utstedt varsel om vanskelige kjøreforhold. I Tromsø er det ventet så mye som tre-fire plussgrader torsdag. Ifølge Yr blir det så ille som opp mot 24,6 millimeter nedbør torsdag kveld.

Det kan faktisk komme opp mot hele 80 millimeter nedbør på 24 timer.

– Det gjelder i alle fall for ettermiddagen, når vinden slår om og det blir regn. Det er en stor overgang fra været i dag, der det akkurat nå er målt seks minusgrader på Tromsø lufthavn. Temperaturen vil stige med nesten ti grader til i morgen. Det blir skikkelig ruskevær, sier Krogsæter.

Fredag blir imidlertid litt roligere, med nordvestlig, vestlig vind og kaldere temperaturer.

– Det blir ikke like kaldt som det har vært, så det blir nok sludd, sier Krogsæter.

Nytt, kraftig lavtrykk

Lørdag er ruskeværet igjen tilbake, forteller han videre.

– Da kommer det inn et nytt, kraftig lavtrykk, men det blir vest i Nordland. I Troms får dere østlig kuling og snøvær, sier Krogsæter og oppsummerer:

– Ruskevær torsdag, en liten pause på fredag og skikkelig ruskevær igjen på lørdag. Det blir veksling mellom regn og snø når disse lavtrykkene farer forbi.

Med andre ord er det bare å komme seg ut i finværet, før det er for sent.

Artikkeltags