Neste uke dukker denne opp. Er vi heldige, vil den feie bort lavtrykkene ute i havet

UVÆRET OVER: Helgen blir ikke så verst, og neste uke kan bli enda bedre, varsler meteorologene. Illustrasjon: Yr.no

UVÆRET OVER: Helgen blir ikke så verst, og neste uke kan bli enda bedre, varsler meteorologene. Illustrasjon: Yr.no

Artikkelen er over 2 år gammel

Posisjonen til dette høytrykket vil være avgjørende neste uke.

DEL

Den første høststormen har lagt seg, men allerede fredag kveld vil et nytt lavtrykk gjøre seg gjeldende i Troms.

- Den første høststormen, som kom i går, ga opp i en liten storm blant annet på Hekkingen. Stormsenteret ligger nå nordøst for Finnmark, men et nytt lavtrykk er på vei inn og vil gi opptil stiv kuling i Troms på dagen i dag, og opptil sterk kuling natt til lørdag, forteller vakthavende statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen ved Vervarslinga i Nord-Norge.

Ser ikke så verst ut

Vinden vil være sterkest når bakkanten av lavtrykket passerer. Allerede lørdag morgen vil den minke til frisk bris.

- Det meste av nedbøren vil komme i dag og på formiddagen i morgen. Det vil fortsatt bli spredte regnbyger i helgen, men det vil etter hvert bli lettere. Helgen ser ikke så verst ut, konkluderer Nordhagen.

Høytrykk i øst

Et høytrykk vil utover neste uke posisjonere seg over Finland. Om vi er heldige, vil det dytte bort lavtrykkene som kommer inn fra havet.

- Et lavtrykk kommer inn fra Skagerak og vil gi nedbør på Østlandet på søndag. På mandag kan dette gi regn her oppe, men da mer i indre strøk av Troms. Det passerer oss østfra på mandag, og det ser akkurat nå ut som at tirsdag, onsdag og torsdag kan by på oppholdsvær og mindre vind, sier Nordhagen.

Usikker prognose

Hun understreker at prognosen er noe usikker. Posisjoneringen av høytrykket i øst vil avgjøre.

- Beveger det seg mer øst enn beregnet, kan det komme nedbør innover kysten. Og selv om det blir høytrykksvær, betyr ikke det at det blir strålende sol og skyfri himmel. Det kan bli mer skyet enn under høytrykksituasjoner på sommeren, sier meteorologen.

Artikkeltags