Tines 1,75 literskartong med melk ble droppet av Norgesgruppens Kiwi-butikker i år. Det kan føre til nedskjæringer for meieriet.

At Kiwi ikke lenger vil selge denne lettmelkkartongen er alvorlig for Tine, erkjenner kommunikasjonsdirektør Lars Galtung.

– Det har fått den effekten at den ikke lenger er å finne i disse butikkene. Fremdeles har vi 1-literne i disse butikkene, men trenden er at forbrukerne foretrekker 1,75-literen. Og da velger de tilsvarende vare fra konkurrenten Q-Meieriene, sier han til Aftenposten.

Endringer i Tines kommersielle områder skal ifølge selskapet gi mer kraft. At transport, logistikk og produksjon skal samles under en felles ledelse, gjør at konsernet ikke kan utelukkes nedbemanninger.

Tines salgsinntekter falt med 1,1 prosent i andre kvartal.

Samtidig leverer Norgesgruppen, som blant annet eier Kiwi, gode resultater. Veksten innenfor dagligvare er på 3,5 prosent. Resten av markedet har steget med 1,2 prosent. Driftsresultatet har økt fra 5,8 prosent i første halvår i fjor til 6,5 prosent i år.

– Det er vi veldig fornøyd med, og vi ser at det er Kiwi som drar denne veksten, sier Mette Lier, konserndirektør for økonomi og finans i Norgesgruppen.