Melding om ulv i indre-Troms

MULIG OBSERVASJON: Det kan ha blitt observert ulv i Indre-Troms denne uka. Ulven på bildet har trolig lite med den aktuelle saken å gjøre. Foto Per Løchen / SCANPIX .

MULIG OBSERVASJON: Det kan ha blitt observert ulv i Indre-Troms denne uka. Ulven på bildet har trolig lite med den aktuelle saken å gjøre. Foto Per Løchen / SCANPIX . Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En turgåer observerte det han mener var ulv i nærheten av Rostadnes i Målselv kommune onsdag. Det som kan ha vært en ulv kom så nært som 50 til 100 meter fra husene i området, ifølge meldingen som kom inn til Viltnemnda i Målselv.

Det bekrefter viltnemnda-leder Jørn Larsen til Nordlys.

- Det er en som bor i nærheten som har observert det som kan være ulv. Han var ute og gikk tur med hunden da han gjorde observasjonen, sier Larsen til Nordlys.

Foreløpig er det ikke kommet andre, gode observasjoner enda.

- Det er den eneste meldingen vi har fått, sier Larsen.

Statens naturoppsyn (SNO) er varslet og har forsøkt å spore ulven. Det har de så langt ikke lyktes med.

- Vi var der for å kontrollere observasjonen, men den står som uløst per nå, sier rovviltansvarlig i SNO, Thomas Strømseth.

Han forteller at det er vanskelige sporingsforhold så lenge det ikke er snø på bakken. Derfor vil det ikke bli gjennomført noen ytterligere sporingsforsøk de neste dagene.

- Vi må bare vente å se om det dukker opp noen andre observasjoner, sier Strømseth.

Han oppfordrer folk som ser det de tror kan være ulv om å ta kontakt med SNO eller den lokale viltnemnda.