Politiet: – Siktede har tidligere fremsatt trusler mot avdøde

Artikkelen er over 1 år gammel

Siktede var ilagt besøksforbud på grunn av trusler mot halvbroren en drøy uke uker før drapet.

DEL

– Som følge av de fremsatte truslene ble siktede (hovedmistenkte) 17. april ilagt besøksforbud mot avdøde. Han var gjort kjent med besøksforbudet over telefon. Siktede er ennå ikke avhørt, og av hensyn til etterforskningen kan politiet ikke si noe mer om innholdet i truslene på det nåværende tidspunktet, opplyser politiadvokat Anja M. Indbjør i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

To personer siktet i forbindelse med drapet som skjedde lørdag morgen i Mehamn.

Navnet ikke frigitt

Den ene av dem, avdødes halvbror, har status som hovedmistenkt. Den andre er foreløpig siktet for medvirkning til drap. Sistnevnte har forklart seg innledende for politiet og erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen.

Den avdøde og begge de siktede er islandske statsborgere.

– Politiet har ikke ennå mottatt formell bekreftelse fra islandske myndigheter om at de pårørende er varslet om dødsfallet, og vil derfor ikke frigi navnet på avdøde, skriver politiet.

Hovedmistenkte har så langt ikke ønsket å la seg avhøre.

Fengslingsmøte mandag

– Politiet planlegger å gjennomføre avhør med begge de siktede litt ut i den kommende uken. Avdøde og hovedmistenkt har en relasjon. Siktede har tidligere fremsatt trusler mot avdøde. Disse truslene var under etterforskning, og de involverte har i den forbindelse vært i avhør hos politiet.

De siktede vil mandag bli fremstilt for Øst-Finnmark tingrett og begjært varetektsfengslet. For den ene siktede blir det begjært fire uker med brev- og besøksforbud. For den andre blir det begjært en uke med brev- og besøksforbud, opplyser politiet.

Judisiell observasjon

Det vil i forbindelse med etterforskningen bli bedt om at det gjennomføres en judisiell observasjon av den ene siktede.

 Etterforskningen fortsetter med vitneavhør på søndag.

– Det gjenstår fortsatt en omfattende etterforskning med tekniske og taktiske undersøkelser. I de tekniske undersøkelsene av åstedet får kriminalteknikere fra Finnmark bistand fra Kripos.

Artikkeltags