Så mye energidrikk kan du drikke, før det blir farlig

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Svaret vil kanskje overraske deg.

DEL

Sukkerholdig drikke har vi for lengst fått med oss ikke er så heldig for kroppen, ogenergidrikker er ikke det spor bedre, kan det vise seg.

Det skriver Nettavisen.

Ifølge en forskningartikkel publisert i vitenskapstidskriftet "JAMA" i samarbeid med American Heart Association's Scientific Sessions kan så lite som én boks med energidrikke ha riktig så negative effekter på kroppen.

Testpersonene i studien fikk i seg 4,8 desiliter energidrikke som inneholdt koffein, taurin og andre tilsetninger. Wikipedia opplyser at "taurin er en organisk syre (avledet av aminosyre) som mennesker og dyr danner i gallen" og som "i den senere tid blitt en populær ingrediens i energidrikker, for eksempel Red Bull."

Effekten var alarmerende. Selv den relativt lille mengden med drikke kunne gi kortvarige endringer hos voksne mennesker som over tid kan øke risikoen for hjertefeil, skriver Live Science.

Studien viste at blodtrykk og nivået av noradrenalin økte betraktelig hos testpersonene etter at de hadde drukket energidrikken. Noradrenalin er som adrenalin et katekolaminhormon som produseres og frigjøres fra binyremargen.

Den samme forskergruppen har tidligere funnet at energidrinker kan øke blodtrykket til helseskadelige nivåer, men poengterer samtidig at en mer omfattende studier må gjennomføres å bekrefte resultatene i den nye undersøkelsen. 25 personer deltok i studien.

Artikkeltags