VG legger ned i Tromsø

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

VG, Norges største mediehus, legger ned sitt eneste lokalkontor i Nord-Norge. Dermed mister tre personer jobben i Tromsø.

Det melder både Medier24 og iTromsø.

VG har i dag to journalister og en fotograf ansatt i Ishavsbyen, som dekker hele Nord-Norge.

Ifølge Medier24 kuttes også lokalkontorene til VG i Bergen og Trondheim. Dermed sitter mediehuset kun igjen med hovedredaksjonen i Akersgata i Oslo.

Kuttene er en del av en pågående nedbemanning i VG, hvor rundt 40 årsverk blir kuttet.

- Alvorlig stemning

I hele dag har det vært møter i mediehuset, der også fremtidens organiasjonskart er blitt lagt frem, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er en alvorlig stemning i VG i dag. Folk har fått beskjed om hvor vi skal kutte, og det er en kraftig beskjed å få, sier Tor-Erling Thømt Ruud, klubbleder i avisen.

Han forteller at det ikke har vært signaler tidligere at de tre kontorene skulle kuttes.

- Ville det svekke VGs dekning fra nord at dere ikke lenger vil ha kontor i Tromsø?

- Vi tillitsvalgte beklager at ledelsen har kommet frem til dette. Vi er uenige i disse kuttene, sier Thømt Ruud, og legger samtidig til at VG kal være en avis for hele landet, og at de nå må gjøre det på en annen måte.

- Hvordan har de ansatte på distriktkontoriene tatt beskjeden?

- Jeg har vært sammen med dem i hele dag, og som alle andre ansatte i VG synes de det er en trist dag, men de har tatt beskjeden med fatning.

Han forteller at de som jobber på de tre distriktskontorene har fått mulighet til å fortsette i VG i Oslo, men at de også har fått tilbud om sluttpakke.

- En raus arbeidsgiver

Thor Harald Henriksen, som er ansatt på VG sitt kontor i Tromsø, forteller at lokalkontorene har bidratt til å bygge opp VGs posisjon i Norge.

- Det er selvsagt veldig trist at VG velger å legge ned lokalkontorene. Tromsø-kontoret har eksistert siden midten av 70-tallet, og har sammen med de andre lokalkontorene bidratt sterkt til å bygge VGs posisjon som hele landets avis, fra Lindesnes til Honningsvåg. Fra høsten av er denne epoken over. Dette er et resultat av en strukturell utvikling i mediebransjen, som bekymrer meg, skriver han i en sms til Nordlys.

- VG har alltid vært en god og raus arbeidsgiver. Det er viktig å påpeke at alle på lokalkontorene fortsatt har jobb i avisen etter nedleggelsen, hvis de ønsker det.

Nordlys kommer tilbake med mer om denne saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken