To typer tomatpuré fra Kina trekkes tilbake

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

To typer kinesiskprodusert tomatpuré inneholder noe annet enn det som står på etiketten. Nå stanser Coop og Norgesgruppen salget i sine butikker, melder TV 2.

Ifølge kanalen fins det to typer tomatpuré produsert i Kina som selges i Norge: Coop tomatpuré og Norgesgruppens Eldorado tomatpuré. Innholdsdeklarasjonen opplyser at de skal inneholde 99 prosent tomatpuré og litt salt.

En analyse viser imidlertid at begge inneholder sukkerarter som ikke finnes naturlig i tomat, og at produktene er fortynnet på en eller annen måte.

Coop har sendt inn egne prøver av produktet for analyse, og den foreløpige rapporten fra disse indikerer også at det kan være tilsatt sukker i tomatpureen.

Norgesgruppen har ansvaret for Eldorado, og de lover nå full gjennomgang.

– VI tar enhver mistanke om juks på det største alvor. Derfor stopper vi nå salget av produktet inntil videre. Vi sender inn egne produkter til nye analyser, og vi er i tett dialog med leverandøren, fordi vi ønsker å være 100 prosent sikker på at produktet er trygt. Men ett analyseresultat alene er ikke godt nok til å si 100 prosent sikkert at produktet er jukset med, sier Kine Søyland, kommunikasjonsdirektør i konsernet. (NTB)

Artikkeltags