Har du en slik pose liggende? Da bør du fjerne den

SALMONELLA-MISTANKE: Ifølge Mattilsynet er det for tidlig å konkludere med at dette er smittekilden, men BAMA trekker likevel «Eksotisk Miks» fra markedet inntil videre.

SALMONELLA-MISTANKE: Ifølge Mattilsynet er det for tidlig å konkludere med at dette er smittekilden, men BAMA trekker likevel «Eksotisk Miks» fra markedet inntil videre. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

BAMA trekker tilbake produktet «Eksotisk Miks» fra markedet etter mistanke om salmonellasmitte.

DEL

Flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist dette produktet, men ifølge Mattilsynet er det for tidlig å konkludere med at dette er smittekilden.

– Vi vet at flere av personene som har blitt syke under det pågående utbruddet av salmonella har spist denne tørkede fruktblandingen. Det er sendt produktprøver til analyse, men svarene er foreløpig ikke klare, sier Karina Kaupang, direktør i avdeling mat i Mattilsynet.

BAMA har valgt å trekke tilbake produktet på eget initiativ, etter føre var-prinsippet, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

BAMA oppfordrer kunder som har kjøpt «Eksotisk miks», 400g, med Lot.nr. 8291 om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

– Vi mener at BAMA viser ansvar ved å stanse salget av dette produktet, selv om det er for tidlig å si om akkurat dette er smittekilden i det pågående salmonellautbruddet, sier Kaupang.

Analysesvarene er ventet klare i begynnelsen av neste uke, opplyser Mattilsynet.

Artikkeltags