Nå er produktet disse damene lager i en særklasse

HEDRET I OSLO: Her viser Lyngen-delegasjonen hvordan det skal gjøres. Foran til venstre: Wasana Bugge, Jorunn Nymo og Gerd Midttun. Bak til venstre: Eldbjørg Martinussen, Ingebjørg Pedersen, daglig leder Jack Robert Møller, Eli Jørgensen og Bjørn Arild Olsen

HEDRET I OSLO: Her viser Lyngen-delegasjonen hvordan det skal gjøres. Foran til venstre: Wasana Bugge, Jorunn Nymo og Gerd Midttun. Bak til venstre: Eldbjørg Martinussen, Ingebjørg Pedersen, daglig leder Jack Robert Møller, Eli Jørgensen og Bjørn Arild Olsen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Håndpillede reker fra Lyngenfjord har nå fått sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse.

DEL

Rekepillerne fra Lyngen ble hedret under tildelingen av «Spesialitet»-merket i Oslo fredag, skriver den uavhengige stiftelsen Matmerk i en pressemelding.

Merkeordningen «Spesialitet» forvaltes av stiftelsen på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. Merket tildeles lokalmatprodukter godkjent av en egen fagjury.

Rekordhøy score

Fagjuryen ga håndpillede Lyngen-rekene rekordhøy samlet score.

«Rekene har en unik smak som skiller seg tydelig fra øvrige produkter i sin kategori. De har en god konsistens og fremstår som om de kommer rett ut av rekeskallet», står det fagjuryens begrunnelse.

– Motoren i bedriften vår er reker som forbrukeren sjøl må pille. Men de skaper bare arbeidsplasser på havet, ikke på fabrikken. Vi har et samfunnsansvar i ei lita bygd. Noen av våre har jobbet med dette i førti, femti år, sier daglig leder Jack Robert Møller i pressemeldingen.

Toppsjefene til stede

Det var administrerende direktør i Meny, Vegard Kjuus, som overrakte Lyngenfjord det offisielle Spesialitet-merket.

Også konsernsjef i Norgesgruppen, Runar Hollevik, møtte opp for å hedre gjestene fra Troms, skriver Matmerk.

Artikkeltags