Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den pakkedatoen: - Svigermor smakte på den og sa den var god

Artikkelen er over 5 år gammel

Klin kokos!

Bestill Nordlys+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Siri Kvambe og familien var denne uken på påskeferie på familiehytta på Østlandet. Da de så gjennom en kjøkkenskuffen på hytta fant de noe som nesten kan kalles en antikvitet. For i en boks i skuffen lå det en svært gammel pose kokosfyll. På posen sto det at pakkedato var 14.12.1969. Med andre ord var kokosfyllet 47 år gammelt.

- Jeg smakte ikke på den selv, men svigermor smakte på den og sa den var god, sier Kvambe, som opprinnelig er fra Tromsø, men nå bor i Oslo.

Var åpnet

At enkelte matvarer kan holde seg lenge om forseglingen ikke er brutt er velkjent, men posen med kokosfyll var faktisk åpnet.

- Det var derfor utrolig at den hadde holdt seg så lenge. Men samtidig lå den i en boks, så den har ligget lufttett.

Ifølge prislappen er kokosfyllet kjøpt på supermarkedet Irma til en kilopris på 7,84 kroner. Det kan ifølge prislappen se ut som prisen på den selve posen var på 1,18 kroner.

Se mer: Han er kjent som «kokkejævelen». Nå leter han etter den rette til sitt nye prosjekt

Tatt vare på

Kvambe forteller skuffene på hyttekjøkkenet ble byttet ut for noen år siden, og at noen derfor bevisst har ment at kokosfyllet burde bli tatt vare på.

- Svigerforeldrene mine er svært gode til å ta vare på ting, og svigermor mente at så lenge kokosfyllet ligger lufttett, kan det vare evig.

Og hvor er den nesten 50 år gamle posen med kokosfyll nå? Den ble lagt til tilbake i kjøkkenskuffen for framtidig bruk.

Se mer: De kastet ut brus og godteri fra kafeen - og økte omsetningen

Kommentarer til denne saken