Gå til sidens hovedinnhold

Nye eiere i tradisjonsrik Tromsø-bedrift

Artikkelen er over 2 år gammel
(Nord24)

Provenia AS og Berg Holding AS går inn som nye majoritetseiere i Tromsø-bedriften Ingebrigtsen Kjøtt AS.

Det er Kjetil Olsen gjennom Napoleon Invest AS som selger seg ned til 33 prosent.  De nye majoritetseierne er  Øyvind Berg (Berg Holding AS) og Tor Arne Antonsen (Provenia AS), som altså overtar 67 prosent av selskapet. De kjøper også industribygget og Berg blir både styreleder og daglig leder i selskapet.

- Brødrene Ingebrigtsen har laget kjøttprodukter av høy kvalitet gjennom flere generasjoner. Vi har stor tro på virksomheten og er godt i gang med å videreutvikle merkevaren Brødrene Ingebrigtsen sammen med de ansatte, sier Berg i en pressemelding.

Selskapet startet opp som Brødrene Ingebrigtsen AS for 70 år siden og flyttet ut til dagens lokalitet i  Tønsvika tilbake i 1978. Ifølge pressmeldinga har selskapet med å få til lønnsom produksjon og de nye eierne tar nå grep gjennom refinansiering og styrking av selskapet for å sikre videre produksjon i Tønsvika.

- Det har vært kjent en tid at selskapet har hatt økonomiske utfordringer og noen operative og strategiske grep må gjøres. Nå refinansierer vi selskapet og forsterker produksjonen av de produktene Brødrene Ingebrigtsen har vært kjent for. Vi skal fortsatt lage kvalitetsprodukter basert på nordnorsk mat-tradisjon og lokale råvarer, sier Berg.

Blant de ansatte hilses nyheten velkommen.

- Vi har tro på de planene som er blitt presentert for selskapet. Det virker som om de nye eierne har tenkt gjennom situasjonen og hva som må til fremover. Vi som arbeider her er glad i bedriften og vi synes det er positivt at det kommer nye eiere som vil ta vare på og utvikle bedriften videre, sier verneombud Cindy Balsvik og produksjonsarbeider Iris Johansen ved Ingebrigtsen Kjøtt AS.

Selger Kjetil Olsen sier at det var natutlig nå å få nye eiere inn.

- Ingebrigtsen Kjøtt er et tradisjonsrikt selskap med lang erfaring i produksjon av lokale kjøttvarer av høy kvalitet. Den tette koblingen mellom eierne og den daglige driften som nå kommer på plass, vil være positivt for den den videre utviklingen av selskapet, sier Kjetil Olsen i Napoleon Invest AS.

Kommentarer til denne saken