Gå til sidens hovedinnhold

Her er Mattilsynets restaurantkjede-verstinger

Artikkelen er over 5 år gammel

TV2-programmet Matkontrollen har fått innsyn i resultatene fra alle gjennomførte tilsyn hos ni populære restaurantkjeder i Norge, over en periode på 16 måndere. I denne perioden har det blitt gjennomført til sammen 345 tilsyn hos de ni kjedene, skriver TV2. Programmet sendes på tv i kveld.

Peker ut tre

Restaurantene Matkontrollen har sett nærmere på er Burger King, McDonalds, TGI Fridays, Peppes Pizza, Jafs, Egon, Big Horn Steak House, Dolly Dimples og Pizzabaker'n.

Till sammen ble det registrert 18 tilfeller der muligheten for håndvask og personaltoalett ikke var tilfredsstillende. Det ble funnet 61 tilfeller der det ikke var tilfredsstillende rutiner på orden og renhold. 11 restauranter fikk "ikke tilfredsstillende" på vurderingspunktet skadedyr.

– Ut ifra denne oversikten så er det tre restaurantkjeder som kommer dårligst ut. Det er McDonalds, Peppes og Dolly Dimples. Det er de som har fått flest pålegg. Det vil si relativt alvorlige overskridinger av regelverket, forteller Atle Wold, seksjonssjef i Mattilsynet til TV2.

– Det synes vi veldig lite bra om. Vi ønsker å være best på det alt vi gjør innenfor matkvalitet og må beklage det, sier driftssjef i Dolly Dimples, Jon Alfred Stenstønes.

Vil ikke intervjues

Administrerende direktør i Peppes Pizza Joannis Vendrig er heller ikke fornøyd med Peppes sin plassering.

– Jeg er veldig stolt av Peppes Pizza og de gode opplevelsene som vi gir til veldig mange gjester hver eneste dag, og veldig glad for den enorme innsatsen som våre medarbeidere gjør hver eneste dag for å gi de gode opplevelser. Nå er det dessverre blitt avdekket at vi har enkelte avvik fra våre rutiner. Det må vi skjerpe oss på, og derfor skal vi forbedre opplæringen ytterligere slik at vi i framtida kommer nærmere vårt mål om null avvik når det gjelder matsikkerhet, sier Vendrig til Matkontrollen.

McDonalds vil ikke intervjues av Matkontrollen, men har sendt følgende uttalelse per e-post:

«Mattilsynet har ikke ved noen av sine kontroller de siste to årene funnet at maten på McDonalds restauranter har vært har vært håndtert på en utrygg måte. Det har kun vært gitt noen merknader ved enkelte av restaurantene, som raskt er blitt tatt til følge. Alle våre gjester kan være trygge på at maten vår er sikker, og holder en god kvalitet. Mattilsynets kontroller bekrefter det.»

Kommentarer til denne saken