Ikke alt gikk etter planen da felleskjøkkenet la om på rutinene

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Artikkelen er over 5 år gammel

- Grøten er uspiselig, og grønnertene er så harde at de triller og havner på gulvet.

DEL

Harde grønnsaker og seigt kjøtt ble resultatet da produksjonen av maten til de eldre ble lagt om.

Det skriver Harstad Tidende i dagens avis. Avdelingsleder for forsyning ved UNN, Eivind Nydal, sier at til avisen at flere barnesykdommer har dukket opp etter at felleskjøkkenet i Harstad og Harstad kommune begynte å produsere middag etter "kok-kjøl-prinsippet".

Det innebærer at maten lages 90 prosent ferdig på kjøkkenet, og kjøles hurtig ned. Senere må den varmes opp igjen. På sykehuset i Harstad gjør eget kjøkkenpersonell jobben, mens på sykehjemmene gjøres det av pleierne mellom annet arbeid.

- Vi visste det ville oppstå barnesykdommer, men ikke hvor de dukket opp. Så har vi erfart at grønnsakene ikke er kokt godt nok, at grøten ikke er som den skulle. Dette justerer vi nå. Kokkene setter sin ære i at maten skal være ordentlig, sier Eivind Nydal til Harstad Tidende.

Det skjer etter at eldrerådet i Harstad i forrige uke slo alarm.

- Grøten er uspiselig, og grønnertene er så harde at de triller og havner på gulvet, sa en hjemmeboende til Harstad Tidende i forrige uke.

Artikkeltags