Jobbet til de tidlige nattetimer med å slokke brann i båt i Havøysund

NY VRI: Brannvesenet har vurdert ulike slukkemetoder, men først lørdag morgen fikk de kontroll på brannen. Her hjelper redningsskøyta til med spyle skum på båten fredag ettermiddag.

NY VRI: Brannvesenet har vurdert ulike slukkemetoder, men først lørdag morgen fikk de kontroll på brannen. Her hjelper redningsskøyta til med spyle skum på båten fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fredag formiddag begynte det å brenne i en båt på land ved slippen i Havøysund i Måsøy kommune. Brannvesenet tok i bruk spesialutstyr for å få brannen under kontroll, skriver iFinnmark.

Fredag kveld blusset brannen opp igjen. Da ble nye forsterkninger sendt til stedet. I tillegg til Måsøy, Hammerfest og Kvalsund brannvesen som var i innsats, ble brannvesenet fra Alta og Porsanger bedt om å bistå. Det ble Sivilforsvaret også.

– De ble ferdige med slokkearbeidet i femtida i natt, forteller Svein Erik Jakobsen, operasjonsleder i Finnmark politidistrikt.

Brannvesenet skal ha fått gjennomført full slokking og har gått gjennom båten med IR-kamera for å se etter varme, ifølge operasjonslederen.

– Det var vanskelig å komme seg inn, og det tok ei stund før de kunne sende røykdykkere trygt inn i båten. Men de fikk det til etter hvert, sier Jakobsen.

Han forklarer at det at båten står i tørrdokk har gjort arbeidet ekstra problematisk

– Kjølen står på land, høyt oppe, med lang vei ned til bakken på andre sidene. Det er komplisert og vanskelig med båter på land, sier Jakobsen.

Artikkeltags