(Nettavisen): Det bekrefter Bjørgen til NRK fredag.

- Jeg kjenner at jeg ikke har den motivasjonen som trengs for å gi 100 prosent en sesong til, derfor velger jeg å legge opp, sier Bjørgen til NRK.

Det har lenge vært knyttet spenning til om 38-åringen ville gå løs på ytterligere en sesong, men etter å ha brukt de siste ukene til å vurdere fremtiden har Norges langrennsdronning konkludert med at nok er nok.

Bjørgen avslutter dermed en fantastisk karriere som profesjonell langrennsløper.

Historisk

38-åringen vil gå inn i historiebøkene som en av de største norske idrettsutøverne gjennom tidene.

Tidligere i år ble hun tidenes mestvinnende vinterolympier da hun sikret seg sitt 8. OL-gull med seier på 30-kilometeren i Pyeongchang.

Bjørgen tok sin første OL-medalje allerede i Salt Lake City i 2002 da hun var med på det norske stafettlaget som tok sølv. 16 år senere sitter hun igjen med totalt 18 medaljer fra de olympiske leker. Det har ingen andre klart i vinter-OL.

Det er imidlertid ikke bare i OL at 38-åringen har imponert. Bjørgen er også tidenes mestvinnende langrennsløper i VM-sammenheng. Hun tok sitt første VM-gull i Val di Fiemme i 2003 og står totalt med 18 gull.

Til tross for all suksessen, har det også vært hindringer på veien.

Etter en særdeles lovende start på karrieren var det flere som tvilte på den norske langrennsstjernen da resultatene plutselig uteble mellom 2006 og 2009.

I OL-sesongen i 2010 slo hun imidlertid kraftig tilbake og har etter det ikke sett seg tilbake.

Ett av karrierens høydepunkter kom på hjemmebane i Holmenkollen i 201 da hun foran titusenvis av tilskuere ble VM-dronning med fire gull og ett sølv.

Suksessen fortsatte i årene som fulgte med seiere i både NM-, VM- og OL-sammenheng. I 2015 tok hun også sin eneste sammenlagtseier i Tour de Ski.

Drømmeavslutning

Nå har vi altså sett det siste av Bjørgen på elitenivå, men 38-åringen fikk virkelig en verdig avslutning på karrieren med et imponerende OL i Sør Korea, før hun i mars vant den tradisjonsrike tremila i Holmenkollen i det som ble et svært spennende løp.

Hennes siste verdenscuprenn ble jaktstarten i Falun søndag 18. mars. Bjørgen avsluttet med seier.

Med sine totalt 114 verdenscupseiere i karrieren er det heller ingen her som kan tukte henne.