(iFinnmark)

– Vi har ennå ikke fått alt avklart med de pårørende og går derfor ikke ut med navn på den omkomne, sier politiets operasjonsleder Stein Kristian Hansen.

Det var sist fredag, den 15. oktober, at én mann omkom og én ble sendt til UNN hardt skadd etter ei trafikkulykke på Sennalandet.

– Situasjonen til den hardt skadde mannen er fortsatt alvorlig men stabil, sier pressevakt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge Per-Christian Johansen søndag formiddag.

Polske statsborgere

I bilen til mannen som omkom og han som ble hardt skadd satt det fire polske statsborgere. De to andre ble fraktet til sykehuset i Hammerfest med lettere fysiske skader.

– Slik det ser ut nå, så har den ene bilen kommet over i motgående kjørefelt og kommet inn i bil nummer to, hvor det da har blitt skader på venstre side til bil nummer én. Det er der ulykken har inntruffet. Det var på den siden avdøde og den som var kritisk skadd satt, sa operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Robin Fure, til iFinnmark fredag kveld.

Politiet sa da at de ville gjennomføre avhør ved hjelp av tolk når de involverte kom i litt bedre form.

Glatt på stedet

– Politiet har også gjort vitneavhør og gjort de undersøkelsene her som det er behov for. Vi kommer til å fortsette å jobbe med saken videre utover kvelden og gjøre tiltak også i morgen (lørdag, journ.anm.). Lørdag vil det også bli tatt ytterligere undersøkelser av de involverte kjøretøyene av kriminalteknikk og ulykkesgruppen til Statens vegvesen, sa Fure fredag.

iFinnmark snakket fredag med én av de første som kom til ulykkesstedet. Han sa det var så glatt på stedet at man nesten ikke kunne gå. Også Vegtrafikksentralen advarte fredag om at det var glatt flere steder langs E6 mellom Alta og Lakselv, samt en rekke andre steder i Finnmark.

Operasjonsleder Robin Fure sa til NRK fredag at bilen med den omkomne skal ha hatt vinterdekk.