En mann i 40-årene er skutt av politiet på en privatadresse på Tennevoll i Lavangen kommune i Troms. Det melder politiet selv. De ble tilkalt til stedet for å bistå helsevesenet. Patruljen var på stedet cirka ti over halv to natt til fredag, skriver politiet.

De skriver at det oppsto en situasjon, som førte til at politiet har avfyrt skudd mot mannen som på tidspunktet førte en hjullaster. Mannen, som er i førtiårene, ble erklært død av lege på stedet.

Vil ikke si noe om bakgrunnen

Politipersonell på stedet skal være uskadd, og blir ivaretatt av politidistriktet. Spesialenheten ble varslet rutinemessig like etter hendelsen.

Politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt vil ikke si noe om hva som er årsaken til at politiet løsnet skudd. Hun vil heller ikke si om mannen var kjent for dem fra tidligere.

– Når hjullasteren omtales i pressemeldingen, er det vel ikke usannsynlig at den var involvert og at det var årsaken til at politiet følte seg truet og løsnet skudd?

– På dette tidspunkt kan jeg ikke kommentere hendelsesforløpet.

– Hva er grunnlaget for at det ble ansett som nødvendig å skyte?

– Det vi vet er at det har oppstått en situasjon på stedet.

– Han kjørte mot dem?

– Faktisk hendelsesforløp er det Spesialenheten som skal gjennomgå.

Ber om bistand fra Kripos

Spesialenheten skriver at de har bedt om bistand fra Kripos, som skal gjøre åstedsundersøkelser.

– Spesialenheten har iverksatt obligatorisk etterforsking. Etterforskingen rettes inn mot å avklare hendelsesforløpet og nærmere omstendigheter rundt politiets tjenesteoppdrag, melder tilsynsorganet fredag morgen.

De skriver videre at Kripos er varslet om hendelsen. Spesialenheten vil ikke svare på noen spørsmål om saken.

– På nåværende tidspunkt vil det ikke bli gitt nærmere informasjon. Vi vil komme tilbake med mer informasjon kl. 14.00, skriver påtalefaglig etterforskingsleder Ida Benedicte Engen i Spesialenheten.

Nordlys har vært i kontakt med Lavangenordfører Hege Beate Rollmoen (Ap). Hun ønsker ikke å kommentere saken ut over å informere om at kommunen har satt krisestab.

Uskadd

Politipersonell som var på stedet skal være uskadd. De ble i ettertid ivaretatt av politidistriktet. Spesialenheten ble varslet rutinemessig like etter hendelsen.

– Hvor mange politibetjenter var det på stedet?

– Det vil jeg ikke kommentere.

– Var det én eller flere?

– Det vil jeg ikke kommentere.