Gå til sidens hovedinnhold

Mann pågrepet i skogen i Tromsdalen etter væpnet aksjon

Antatt ransmann, en mann født i 1980, er pågrepet etter en politijakt på over ni timer.

SISTE: Politiet har anholdt en person i skogen rett sør for Fjellheisen. Den pågrepne mannen er født i 1980 og er den antatte gjerningspersonen bak et ran av Shell-stasjonen i Tromsdalen fredag morgen.

Våpenet, en jaktrifle som ble borttatt fra den stjålne bilen tidligere fredag, er også funnet, bekrefter politiet over Nordlys fredag ettermiddag.

Klokka 14.19 fikk politiet tips fra en person som hadde observert en mann som passet politiets etterlysning. Vitnet så mannen bærende på et grønt våpenfutteral, opplyser politiet.

Politiet rykket umiddelbart ut med flere partruljer, hund og drone.

«Klokken 14:58 hadde politiet kontroll på gjerningspersonen. Personen påviste våpenet som kort tid etter ble funnet av politiet. Våpenet er det samme som politiet etterlyste kort tid i forveien», skriver politiet i en pressemelding.

– Gjorde som han fikk beskjed om

Mannen ble pågrepet med våpenet i futteralet.

– Han ble pågrepet nede på den siste av skredvollene ovenfor Reinen ved skolen, sier innsatsleder Morten Renland til Nordlys.

– Pågripelsen var udramamtisk. Han gjorde som han fikk beskjed og ble med politiet, sier Renland.

Det var klokka 14.40 at politiet igjen rykket ut med store styrker til Tromsdalen. Nordlys-reporter Thor Harald Henriksen befant seg i området og var tidlig på stedet like ved Fjellheisen.

– Det kom flere patruljer og også minst en hundepatrulje. Jeg hørte hunden gjøre en voldsom markering og like etterpå hørte jeg polititjenestefolk rope oppe i lia «legg deg ned!». Like etterpå så jeg to politimenn gå oppover med en person mellom seg, forteller Henriksen.

Stor aksjon

Det var store politistyrker involvert i den bevæpnede aksjonen i et boligområde i Tromsdalen, sier Anita Hermandsen, politistasjonssjef i Tromsø.

– Det har vært store ressurser i sving i denne saken, sier hun til Nordlys.

Politiet benyttet også drone i aksjonen.

Den antatte gjerningspersonen, en mann født i 1980, er kjent for politiet fra tidligere. Det bekrefter politiadvokat Gøril Lund.

I en pressemelding skriver politiet at de takker publikum for tips i saken gjennom dagen.

Kommentarer til denne saken