(Bergensavisen)

Det er startet drapsetterforskning etter et dobbeltdødsfall onsdag ettermiddag.

En blodig kvinne ble funnet utendørs på Lønborg. I en leilighet like ved fant politiet en mann. Livene sto ikke til å redde.

– Begge hadde skader som gir grunn til å mistenke straffbare handlinger, opplyste påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland på politiets pressekonferanse ved 22-tiden.

BA får opplyst at politiet mistenker at de avdøde er påført stikkskader. Høyland ville ikke si noe om hvilke teorier politiet har, og kommenterte heller ikke hvorvidt det er funnet noe våpen.

Politiet har en formening om hvem de avdøde er, men har ikke fått stadfestet identiteten deres ennå. Torsdag vil begge bli obdusert på Gades institutt.

Se politiets pressekonferanse:

Blodig kvinne funnet utendørs

Alt startet da politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse på adressen i Ytre Sandviken klokken 1610.

Noen hadde funnet en blodig kvinne ute på gaten. Da politiets patruljer kom frem til stedet, ble det funnet en blodig mann inne i en kommunal leilighet like ved.

– De to personene ble erklært død på Haukeland sykehus, sa innsatsleder Frank Listøl i politiet.

Det var BA som først kunne melde at politiet etterforsker en alvorlig voldshendelse.

Åstedet bærer preg av at en kriminell handling har funnet sted, får BA opplyst. Politiet har saumfart et større område på jakt etter spor, og har blant annet lyst ned i bekkalokk og i busker.

Uklare omstendigheter

Det er fortsatt ikke klarhet i hendelsesforløpet. Politiet jobber med å kartlegge om det kan ha vært flere involverte personer.

– Om det har vært flere involverte, er en del av det vi undersøker nå, opplyste påtaleansvarlig Inger-Lise Høyland.

Ingen personer er pågrepet i saken, ifølge politiadvokat Laila Skeide. Til BA har politiet uttalt at det ikke pågår et aktivt søk etter en tredjeperson.

– Vi har ingen navngitt mistenkt vi leter etter. Vi har ingen tredjeperson som peker seg ut og som vi er på jakt etter, sa innsatsleder Listøl til BA.

Det utelukkes ikke at det kan dukke opp noe som forandrer politiets syn på saken.

Samler inn spor

Det er startet en storstilt etterforskning for å få klarhet i hva som har skjedd.

Innledningsvis startet politiet en rundspørring hos naboer og kontrollerte kjøretøy i området.

Politiet er i gang med å kartlegge avdødes nettverk, og ser på bevegelser i forkant av voldshendelsen. Tekniske gjenstander vil også bli gjennomgått etter relevante opplysninger.

Krimteknikerne startet på uteområdet og jobbet seg deretter innover i leiligheten hvor den mannlige avdøde ble funnet.

BAs reporter ble vitne til at krimteknikerne kjørte vekk med bevismateriale i en koffert.

Bjarte Høysæter, direktør i etat for boligforvaltning i Bergen kommune, opplyser at den aktuelle adressen er en kommunal bolig.

– Jeg kjenner ikke mer til saken enn det som står i avisen. Nå må vi avvente politiets etterforskning, sier Høysæter til BA.