Gå til sidens hovedinnhold

Mann dømt til fem og et halvt års fengsel for overgrep mot niåring

En mann i midten av tjueårene er dømt til fem år og seks måneders fengsel for å ha brutt seg inn i et hus og begått grove overgrep mot en ni år gammel jente.

Mannen ble i sommer dømt i Hålogaland lagmannsrett og anket straffeutmålingen videre til Høyesterett, som nå altså har opprettholdt dommen.

Hendelsen fant sted en natt i oktober 2018 et sted i Nord-Norge. Mannen, som da var i starten av tjueårene, hadde ruset seg på amfetamin og var på leting etter et sted han kunne sove.

Han tok seg inn i et tilfeldig hus, hvor jenta bodde med familien sin, ifølge dommen. Den beskriver videre hvordan mannen tok med seg jenta til badet. Han låste døren, trakk en kniv og begikk grove seksuelle overgrep mot henne, ifølge dommen.

Etter hvert sovnet mannen, og jenta fikk vekket familien sin. I mellomtiden våknet mannen, som truet familiefaren med kniv.

En stund senere rømte han ut av huset, og mannen dro selv til politistasjonen, hvor han innrømmet det han hadde gjort. Tilståelsen er vektlagt i den seks sider lange høyesterettsdommen. Mannen må også betale 250.000 kroner i erstatning til jenta.

Les også

Tidligere lærer (49) tiltalt for bestillingsovergrep på nettet – «avslørt» av kolleger

Kommentarer til denne saken